Borch og Tufte imponerte stort og suste til EM-finale

Vant sin semifinale.

Olaf Tufte og Kjetil Borch vant sitt semifinaleheat enkelt og er klare for finale i dobbeltsculler under ro-EM i Tyskland.

Den norske duoen, som har OL i Rio som sitt store mål denne sesongen, ledet fra start til mål og ble klokket inn til tiden 6.53,2 lørdag formiddag. Tyske Marcel Hacker og Stephan Krüger fulgte nærmest, men var slått med over to sekunder av den norske duoen.

Dermed må Tufte og Borch finne seg i å være blant de aller heteste medaljekandidatene i søndagens finale.

De kroatiske Sinkovic-brødrene som slo den norske båten i fredagens kvalifisering, vant som ventet det andre semifinaleheatet. Tiden var imidlertid svakere enn den nordmennene fikk opp.

Klar for finale er også den norske båten i lettvekt dobbeltsculler. Are Strandli og Kristoffer Brun vant sitt semifinaleheat på 6.53,20 - den klart beste tiden av alle de finaleklare båtene.

Også Ask Tjøm, som ror i lettvekt singlesculler, kvalifiserte seg til søndagens finale. Han ble nummer tre i lørdagens semifinale med tiden 8.01,11. Det var den svakeste tiden av de seks båtene som gikk direkte til finale.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.