Bordtennis-stjerna får litt å bryne seg på når han møter robot til duell

Men flere mener kampen bare er juks.

(Dagbladet): Den tyske bordtennisstjerna Timo Boll (33) kan skryte av å ha vunnet edelt metall både i EM, VM og OL og er ranket som den åttende beste bordtennis-spilleren i verden.

Likevel fikk han tilsynelatende litt å bryne seg på da han skulle duellere mot en lynrask KR Agilus-robot utviklet av firmaet Kuka Robotics.

Kanskje ikke så rart, ettersom selskapet hevder at roboten er verdens raskeste. Roboten er utviklet til å være rask på å utføre finmotoriske oppgaver, som å sortere små objekter på veldig kort tid.

- Virker iscenesatt Duellen vises i en reklamefilm Kuka la ut på Youtube denne uka, og roboten imponerer stort med lynraske bevegelser og sørger tilsynelatende for at bordtennis-kampen blir nervepirrende jevn.

Flere spekulerer imidlertid nå i om kampen, slik den blir framstilt i videoen, er ekte.

«Kampen virker iscenesatt. Det virker som Boll med vilje misser baller fra roboten og at han slår dem tilbake så de er enkle for roboten å ta,» skriver The Verge.

Dermed ser det en stund ut til at det skal bli overlegen seier til roboten.

«Så er det akkurat som om Boll for en åpenbaring i ren Hollywood-stil og begynner å slå kraftfulle baller tilbake.»

- De bør skamme seg SB Nation skriver at kampen tydelig er klippet sammen av isolerte scener og ikke er i nærheten av å vise hva som egentlig har foregått, men derimot er en gedigen skuffelse.

«Kan dere legge ut en versjon av duellen som ikke er redigert? Jeg ville se en bordtenniskamp, ikke dette tullet. Dere burde også sparke regissøren bak dette,» skriver en skuffet seer på Youtube.

En annen skriver:

«Jeg føler meg så lurt. Både Kuka Robot Group og Timo Boll bør skamme seg over å legge ut denne pantomimen på nett.»

Det var forrige måned at Kuka annonserte at roboten deres og Boll skulle møtes til duell.