Boretti revnet servemuskelen

Stian Boretti er alvorlig skadd og blir borte resten av året.

(Dagbladet.no): Han har fått en 1,2 cm lang revne i en muskel i høyre skulder. Uhellet skjedde da han servet i en turnering i Tyrkia for noen uker siden.

Veldige smerter

Det gjør jævlig vondt når jeg server eller spiller forehand, men det gjør ikke vondt i skulderen når jeg bruker den til daglige gjøremål, sier en oppgitt Stian Boretti til Dagbladet.no.

2004 skulle være 22-åringens år etter at han har slitt med forskjellige mindre skader og sykdom i noen år nå.

- Jeg er undersøkt av leger på Aker sykehus, på Toppidrettsenteret og av en ortoped. Det er 99 prosent at jeg må operere, sier Boretti.

Han må eventuelt legge seg på operasjonsbordet om et par uker. Det vil ta seks måneder før han kan spille tennis igjen og dermed er årets sesong ødelagt.

Faller

Stian Boretti var skadd fra september i fjor og ut året. I mellomtiden har han drevet med styrketrening. I de få turneringene han har spilt i år, har han vist bedre takter enn på lenge. Men på grunn av skaden nå i vår har han falt på rankingen.

I går falt han 55 plasser, noe som gjør at han er ranket nummer 507 i verden i øyeblikket. I fjor høst var han nummer 428 i verden og klar for større turneringer.

Han vurderer nå å beskytte rankingen sin til skulderskaden er leget. Det er mulig, men kan bare gjøres noen få ganger i karrieren. Da vil han ha den samme rankingen når han er friskemeldt, som han hadde da han ble skadd.

Davis Cup

Et annet problem med Borettis skade er Norges deltakelse i Davis Cup. Norge er i semifinalen i gruppe 2 i Euro/Afrika-sonen. Vi skal møte Ungarn i midten av juli og Stian Boretti sammen med Jan Frode Andersen er Norges nøkkelspillere.

- Det er trist å høre om Stians skade. Han har vært veldig uheldig i flere år nå. Først slet han med kyssesyken og ble borte en hel sesong. Så fikk han en skade i skulderen i fjor høst, og nå dette, sier landslagskaptein Anders Håseth til Dagbladet.no.

- Er Norges sjanser i Davis Cup nå over?

- De er betydelig redusert, men jeg mener at vi fortsatt har en mulighet, sier Håseth.

Landslagssjefen vil be Jan Frode Andersen spille, og han vil prøve spillere som Fredrik Sletting Johnsen, Erling Tveit, Helge Koll, Frederick Sundsten og Alexander Høyem.

UTE FOR NORGE:</B> Stian Boretti er skulderskadd og kan ikke hjelpe det norske laget i David Cup.