Boretti senket Danmark

HORNBÆK/OSLO (Dagbladet): Danske tennissupportere satte bayeren i halsen da norske Stian Boretti forsvarte de norske fargene i Davis Cup - og sendte Norge til kvalifisering om å spille i sone 1.

I går var det «dejlig å være norsk i Danmark», spesielt hvis du var tennisfan. Norge slo de danske favorittene 3-2, og er nå klare for kvalifiseringsfinale til sone 1 i den over 100 år gamle prestisjefylte turneringen.

Orket ikke mat

- Dette er noe av det morsomte jeg har vært med på, sa Boretti til Dagbladet på banketten etter kampen.

Der forsynte han seg rikelig, ettersom han ikke orket å få ned en eneste matbit før han spilte.

- Jeg var så nervøs at jeg ikke klarte å spise. Alt sto på meg da Jan Frode tapte mot Kenneth Carlsen. Det dirret i armene, og i hodet mitt var det bare kaos, sa Boretti.

Å spille Davis Cup er noe ganske annet enn å spille hvilken som helst dollarturnering. I Davis Cup spiller man med flagget på brystet og forsvarer landets ære.

- Stian gikk opp til manndomsprøven i den avgjørende kampen. For tennisspillere er siste kamp i Davis Cup som straffesparkkonkurranser i fotball, sier landslagskaptein Anders Håseth.

Skjerpet seg

Boretti rettet opp de begredelige servene han hadde i singlekampen på fredag. I går spilte han iskaldt med harde slag fra grunnlinja i tre timer. Da tapte den danske motstanderen Patrik Langvardt 6-7(3), 2-6, 6-7(5). Jan Frode Andersen tapte sin kamp mot Kenneth Carlsen med settsifrene 6-4, 7-6(4), 2-6, 7-6(5). Kampen varte i tre timer og 35 minutter.

Rundt slottets tennisbaner veivet flere hundre danske supportere med røde og hvite flagg, spiste sandwich med norsk røkelaks og drakk Tuborg. De var sikre på seier.

Men det gikk ikke som danskene trodde. Norge ble for sterke, takket være god laginnsats fra Jan Frode Andersen, Helge Koll Frafjord og Stian Boretti.

Motstander ikke klar

Norge møter enten Bulgaria eller Elfenbeinskysten i september. Helgas kamper mellom dem ble avbrutt på grunn av regn på stillingen 1- 1. Vinner Bulgaria spiller Norge borte. Skulle vi møte Elfenbeinskysten blir det trekning om hvem som får fordelen av hjemmebane.

GAME-SET-MATCHVINNER: Stian Boretti var så nervøs før kampen at han ikke klarte å spise. Men Boretti kunne slippe jubelen løs da han sendte Norge til kvalifiseringsfinale til sone 1 i Davis Cup.