Boretti vant i Liverpool-turnering

Tok tiebreak.

(Dagbladet.no): Stian Boretti kjempet seg til seier over tre sett mot Bobby Reynolds i Liverpool International i dag, med sifrene 7-5, 1-6, 12-10

Trener og idrettsjef Pelle Fridell forteller til Dagbladet.no at Boretti var offensiv foran nettet og spilte en meget god kamp.

- Jeg er synes det er kjempegøy. Stian har klart å heve seg til spill mot de store gutta, sier Fridell til Dagbladet.no

Reynolds kom til 3. runde i det det australske mesterskapet og er ranket som 100 i verden. Med seier eller knepent tap i sin andre gruppekamp fredag, går Boretti til semifinalen i oppvisningsturneringen.

Møter verdensellever

Men da møter han enda sterkere motstand, Ivan Ljubicic som er nr. 11. på ATP-rankingen

- Jeg tror det er viktig for Stians selvtillit å slå gutta på dette nivået. Han får en glimrende sjanse når han spiller mot Ljubicic. Det er lenge siden en nordmann har spilt mot en spiller på det nivået, sier Fridell.

I morgen spiller Karoline Borgersen doublekamp mot veteranstjernen Martina Navratilova. Tennissjefen håper hun blir inspirert av Boretti.

VANT PÅ HARDCOURT: Grusspesialisten Stian Boretti var uvanlig offensiv da han vant sin første match i Liverpool i dag. Foto: SCANPIX
VANT PÅ HARDCOURT: Grusspesialisten Stian Boretti var uvanlig offensiv da han vant sin første match i Liverpool i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hun har fått trent bra med Navratilova, og har fått vist at hun behersker tempoet. Med Stians seier har hun kanskje fått tro på at hun behersker dette nivået, sier Fridell.

Verdensstjerner

Jan Frode Andersen er også i aksjon i morgen, i gruppekamp mot Novak Djokovic.

- Det er kjempegøy. Vi har tre av våre beste spillere her, og de får teste seg mot verdensstjerner, sier Fridell.

• Les mer på Liverpool-turneringens offisielle hjemmeside.