Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Borg fikk millionsum for Davis Cup-spill

STOCKHOLM (NTB-TT): Tennislegenden Bjørn Borg krevde og fikk på slutten av 70-tallet til sammen 220 000 dollar for å spille Davis Cup for Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den hemmelige avtalen avsløres i en svensk tv-dokumentar om Borg. Der kommer det fram at han krevde betaling for å stille opp i Davis Cup i 1978 og -79. Verken da eller nå mottok tennisstjernene penger for å representere landet sitt i Davis Cup, men Borg ville altså være et unntak.

Peter Wallenberg, daværende sjef i det svenske tennisforbundet, forteller at man følte seg tvunget til å innfri Borgs krav.

- Folket krevde at Borg skulle være med i Davis Cup, sier han.

Store penger

Borg fikk 100 000 dollar for å spille i 1978 og 120 000 i 1979. Det tilsvarer mer enn tre millioner kroner i dagens pengeverdi.

- Det var veldig store summer for forbundet på den tiden, fortsetter Wallenberg.

Ifølge Folke Rydén, en av tre journalister som har laget dokumentaren, hadde de andre spillerne på laget mistanke om at Borg fikk penger for å stille opp. Men forhandlingene var hemmelige og utfallet av dem har hittil ikke vært kjent.

- Avtalen var helt unik, mener Rydén.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!