Björn Borg

Borg om storhetstiden: - Jeg kunne ikke gjøre noe. Jeg tenkte bare at «det livet her, kan jeg ikke leve»

Björn Borg slo tidlig gjennom og ble tennissportens store stjerne.

LEGENDE: Svenske Björn Borg var en periode tennisens aller største stjerne. Her i et lite comeback i 2010. Foto: AP Photo/Charles Krupa
LEGENDE: Svenske Björn Borg var en periode tennisens aller største stjerne. Her i et lite comeback i 2010. Foto: AP Photo/Charles Krupa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenske Björn Borg herjet i tennissirkuset på 70- og 80-tallet. 61-åringen har 64 (!) single-titler fra sin aktive karriere.

Britiske BBC har intervjuet den gamle storheten foran Wimbledon-starten mandag. Det er en turnering han vant fem ganger på rad fra 1976 til 1980.

Svensken ble imidlertid også litt av et ungpikeidol. Plutselig flokket jentene til tennisarenaene, skriver Expressen.

- Det var helt vilt på den tiden. Når man var på hotellrommet sitt... Da sto det et hundretalls mennesker og jenter nede i resepsjonen. Det var galskap, sier Borg i intervjuet.

- Kan ikke leve dette livet

Tennis, som hadde vært en sport mer for de fasjonable, dro også nå til seg et yngre og hippere publikum.

- Det var noe som skjedde på den tiden. Det var som om det ble en revolusjon i sporten. Tennisen hadde lenge vært sett på som ganske konservativ og streng. Men nå hendte det noe annerledes og nytt, sier Borg, som ofte omtales av en av de som revolusjonerte tennisen.

Borg slo stort gjennom som 18-åring, og la brått opp, bare 26 år gammel.

- Jeg ville bare fokusere på tennisen. Om man ser tilbake på alt som skjedde med meg utenfor banen... Jeg kunne ikke gå noe sted. Jeg kunne ikke gjøre noe. Jeg tenkte bare at «det livet her, kan jeg ikke leve», sier tennislegenden.

Anklaget for kokainbruk

Björn Borg er en sagnomsust figur i tennissirkuset. I 2015 skrev hans ekskone, Loredana Berte, en selvbiografi. Der beskyldte hun ham for å drive med kokain.

- Besettelsen for kokain ble ugjennomtrengelig. Han ble en fare for samfunnet. I Milan, kunne han gå rundt på gata og spørre forbipasserende om narkotika. Han trengte det. Han brydde seg ikke om noe, verken ryktet eller konsekvensene, står det i boka ifølge spanske Marca.

Paret var gift fra 1988 til 1992.

- Han klarte ikke å forandre seg, det var alltid den samme, gamle historien, skrev Berte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer