Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Borgan slipper billig unna i britisk media

Men draktbildet havnet i The Sun.

(Dagbladet.no): I går kveld ble Ole Hermann Borgan vraket som assistentdommer i Champions League-finalen. Grunnen var at han stilte i Barcelona-drakt i gårsdagens utgave av Drammens Tidende.

Britiske medier fråtser selvsagt i historien om den selværklærte dumme dommeren, men lar ham slippe billig unna. Stort sett inneholder historiene lite annet enn det norske nettmedier skrev i går.

Barca-farse

De fleste nettstedene skriver «dum» i anførselstegn, for å markere at det er hans egen og Terje Hauges karakteristikk.

The Sun kjører hardest på, og omtaler Vestfossen-dommeren som «Brainless Borgan» (hjerneløse Borgan) i sin omtale av saken under overskriften «Barce farce».

Drammens Tidende sa i går at de ikke ville selge bildet som startet rabalderet, men det ser ikke ut til å stoppe The Sun, som i morgentimene 17. mai har Borgan-bildet som hovedbilde på sin sportsseksjon på nettet.

Arsenal klaget ikke

Borgan erstattes av Arild Sundet som assistentdommer i kveldens finale.

HVEM SKAL UT? Ole Hermann Borgan (t.h.) får ikke dømme kveldens Champions League-finale sammen med Terje Hauge og Steinar Holvik (t.v.). Arild Sundet erstatter Borgan. Foto: EPA/Scanpix
HVEM SKAL UT? Ole Hermann Borgan (t.h.) får ikke dømme kveldens Champions League-finale sammen med Terje Hauge og Steinar Holvik (t.v.). Arild Sundet erstatter Borgan. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

The Sun understreker at byttet ikke kom som følge av klage fra Arsenal. Avgjørelsen ble tatt av Volker Roth, lederen av Uefas dommerkommité.

London-klubbens manager Arsene Wenger sa han var overrasket over bildet i går kveld, men begrunnet det med at det kunne skape kontroverser i ettertid.

Og dersom Borgan hadde fått dømme i kveld, og en kontroversiell offside-avvinking hadde gått i Barcelonas favør, hadde engelske aviser neppe vist samme nåde.


Rijkard: - Gi ham Arsenal-drakt 

Både Wenger og Barca-manager Frank Rijkard tok Borgans skjorte-blunder med knusende ro på kvelden-før-kvelden-pressemøtet i går.

- Jeg tenker aldri på dommerne i inngangen til en kamp. Jeg har alltid en positiv følelse overfor dem. De gjør alltid jobben sin så godt de kan på ærlig vis, sa Wenger før det ble kjent at Borgan ble erstattet.

Rijkard vitset det hele bort:

- Arsenal burde gi ham en drakt med en gang og knipse et bilde. Da blir det uavgjort, mente nederlenderen.

Borgan slipper billig unna i britisk media

I stedet kan altså Ole Hermann Borgan ikle seg 17. mai-stasen i dag. Og Arild Sundet vil garantert ikke røre andre drakter enn dommerdrakta i kveld.

• Les omtalen av Borgan på engelske nettsteder:

Daily Mirror

The Sun

The Times

The Guardian

BBC

Sky Sports

FARSE: Engelske The Sun bruker bildet av Ole Hermann Borgan under overskriften «Barce farce».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling