Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Børge Lund ny Elverum-trener

Børge Lund (40) blir ny trener for Elverums håndballag fra neste sesong. Han etterfølger Michael Apelgren, som reiser hjem til Sverige for å trene Sävehof.

NY TRENER: Landslagssjef Christian Berge (t.h.) og Børge Lund i samtale under kampen mellom Norge-Spania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NY TRENER: Landslagssjef Christian Berge (t.h.) og Børge Lund i samtale under kampen mellom Norge-Spania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Det melder klubben torsdag på sitt nettsted.

Apelgren meddelte i juni at han skal bli Sävehof-trener, og siden har klubben jobbet med å finne den beste etterfølgeren. Nå har klubben inngått avtale med Lund, som har signert en treårskontrakt.

- Børge har vært vårt klare førstevalg i mange måneder, og han er også den eneste kandidaten vi har hatt reelle samtaler med, sier Nils Kristian Myhre i Elverums sportslige utvalg.

Lund har i flere år vært trener for Bodø, men siden i sommer har han vært engasjert på heltid som landslagssjef Christian Berges assistent. Det er et engasjement som varer fram til Tokyo-OL.

Etter det skal han altså overta Elverum, som har vært ledende i norsk herrehåndball gjennom flere år.

Lund spilte 216 landskamper for Norge i løpet av 14 år. Bare fire norske spillere har flere landskamper enn ham.

Børge Lund har spilt topphåndball i flere land. I tillegg til moderklubben Bodø har han representert Aalborg i Danmark, Nordhorn, Kiel, Rhein-Neckar Löwen og Füchse Berlin i Tyskland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media