Børge Lund tapte ny Champions League-finale

Raknet helt etter pause.

SOM I FJOR: Filip Jicha, Nikola Karabatic og Børge Lund tapte nok en gang Champions League-finalen mot Ciudad Real. Foto: AP
SOM I FJOR: Filip Jicha, Nikola Karabatic og Børge Lund tapte nok en gang Champions League-finalen mot Ciudad Real. Foto: APVis mer

|||(Dagbladet.no) Ciudad Real - Kiel 33-27, 67-66 sammenlagt.

Børge Lund (30) kunne i kveld blitt den første norske herrespilleren som er Champions League-mester - men akkurat som i fjor ble det finaletap for Kiel.

Det er ingen tvil om at tyske Kiel og spanske Ciudad Real er verdens to beste håndballag - de møtte hverandre i Champions League-finalen også i fjor. Og nok en gang ble det svært dramatisk.

Korrupsjonsmistenkte Kiel raknet helt de siste 19 minuttene og tapte mesterligafinalen med ett mål sammenlagt.

Var ni foran
Kiel - som har vunnet serien fem år på rad - hadde et godt utgangspunkt, etter at de vant hjemmekampen forrige helg med fem mål. Det var helt jevnt da fem minutter gjensto av kampen, men fem Kiel-mål på rappen sørget for et bra hjemmeresultat for de tyske mesterne.

Men fem mål er ikke alltid nok når du møter Ciudad Real på bortebane. Før denne finalen hadde de nemlig bare tapt to av de 42 Champions League-kampene de har spilt i Quijote Arena.

Det ene av de to tapene Ciudad hadde på hjemmebane i mesterligaen før kveldens finale kom mot nettopp Kiel forrige sesong. Da vant tyskerne den første finalen borte, men de tapte den dramatiske hjemmekampen uka etter med seks mål.

Også denne gangen tapte de andrekampen med seks mål.

Det var ikke overraskende svært jevnt i Quijote Arena og tyskerne ledet med ett til pause. Etter hvilen ledet Kiel på det meste med fire mål og de hadde da et sammenlagtforsprang på ni scoringer. Spanjolene startet derimot en fantastisk opphenting og vant til slutt med 33-27.

Står over landskamper
Nok en gang brast Champions League-drømmen for Børge Lund. Bodøværingen har spilt regelmessig for Kiel siden starten av april, etter at han mistet store deler av sesongen på grunn av en akillesskade.

- Det er gått greit etter comebacket. Jeg mangler fortsatt det lille ekstra og spiller derfor mest i forsvar for tida, sa Lund til NTB før finalekampene.

Neste helg spiller Norge en viktig EM-kvalifiseringskamp mot Makedonia i Stavanger og med seier er landsaget nesten sikret EM-spill i Østerrike i januar neste år.

Lund skal derimot kneopereres til uka og er ikke med.

MESTERE IGJEN: Ciudad Real er Champions League-mestere for andre år på rad. Foto: AFP
MESTERE IGJEN: Ciudad Real er Champions League-mestere for andre år på rad. Foto: AFP Vis mer