- Borges ble behandlet som en konge

FFKs sportslige leder i harnisk etter oppslag i lokalavisa.

HARDT UT MOT GAMLEKLUBBEN: Celso Borges gikk tidligere uka ut mot FFK i Fredriksstad Blad og omtalte tida si i klubben et mareritt.Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix
HARDT UT MOT GAMLEKLUBBEN: Celso Borges gikk tidligere uka ut mot FFK i Fredriksstad Blad og omtalte tida si i klubben et mareritt.Foto: Jon Olav Nesvold / ScanpixVis mer

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstads sportslige leder Joacim Jonsson var i harnisk i intervjusonen på Fredrikstad Stadion i går. Laget hans hadde nettopp tapt 1-2 på hjemmebane for Rosenborg. Det var likevel ikke det som irriterte svensken mest.

Tidligere i uken skrev lokalavisa Fredriksstad Blad en sak om eks-kaptein Celso Borges, som etter sigende hadde opplevd et mareritt under sine om rundt to år hos laget fra Østfold.

- For hver dag vokste problemene. Plutselig befant jeg meg i et mareritt, sa Borges til Fredrikstad Blad.

- Sjokkert Konfrontert med disse uttalelsene kunne først trener Tom Freddy Aune oppgitt riste på hodet og stille seg steilt imot, før Jonsson entret manesjen fra sin mer tilbaketrukne rolle under gårsdagens møte med Dagbladet.

- Jeg har egentlig ingen kommentar. Alle vet hva Celso har fått fra oss: Alt. Dette er bare tull, sa en meget oppgitt Fredrikstad-trener.

- Jeg er rett og slett sjokkert, sa sportssjef Jonsson.

- Tabloidisert Jonsson kunne ovenfor Dagbladet fortelle at han snakker med Borges selv, på jevnlig basis. Inntrykket han har fått fra klubbens tidligere storstjerne henger ikke på greip med det bildet som har blitt skapt i media, skal vi tro Jonsson.

- Dette er så absolutt blitt tabloidisert av Fredrikstad Blad, som vanlig. De er ikke interessert i høre med oss hva vi synes om saken engang før de trykker den, fordi det ikke passer inn i deres skandalesak, sa Jonsson, som bare hisset seg mer og mer opp under samtalen med Dagbladets utsendte.

- Hvis noen hadde tatt seg bryet med å høre med Borges nå, så er jeg sikker på at historien vært annerledes enn sånn den framstår i Fredrikstad Blad, tordnet Jonsson.

Ny leilighet At deres tidligere talisman, nå ser ut til å gå i strupen på gamleklubben, eller at noen i alle fall vil framstille det sånn, så i går ut til å gå rett i hjerterota på den svenske FFK-lederen, som kunne bedyre at klubben har gjort alt i sin makt for å få Borges til å trives i Plankebyen.

- Celso trivdes ikke i den første leiligheten han fikk, så vi hjalp han til en ny leilighet midt i sentrum. Han ble behandlet som en konge!

- Ikke alene om skuffelsen Oppi all viraken kunne Jonsson, på tross av irritasjonen og skuffelsen, ta det i seg å se at oppholdet i FFK ikke nødvendigvis kun var en dans på roser. Borges ble hentet til et hardtsatsende FFK av nåværende sportsdirektør i AS Monaco, Tor Kristian Karlsen, men lite ante han om at den første sesongen skulle ende i nedrykk.

TAR TIL MOTMÆLE: FFKs sportsdirektør Joacim Jonsson kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Celso Borges.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TAR TIL MOTMÆLE: FFKs sportsdirektør Joacim Jonsson kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Celso Borges.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- At Celso var skuffet over det sportslige skjønner jeg godt. Han kom til et sølvlag, som plutselig endte opp med å spille 1. divisjon. Men han var ikke alene om å være skuffet over dette. Det var vi alle, men at det var et mareritt og at han ble behandlet dårlig er jo bare falskt, fortsatte Jonsson.

I et siste forsøk på å overbevise Dagbladets utsendte om FB-artikkelens manglende riktighet, kunne Jonsson dra fram klubbens utstrakte hånd mot Borges' familie som eksempel.

- Han ble flydd hit på business class etter landslagssamlinger for å stille best mulig forberedt, og familien ble plassert på VIP-tribunen hver gang de var på besøk. Hvor mange klubber gjør sånt for spillerne sine, spurte Jonsson retorisk.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Borges i går kveld.