AVGJORDE: Tarik Elyounoussi satte inn vinnermålet da Fredrikstad tok tre viktige poeng borte mot Sogndal.
Foto: Tor Yttri / Scanpix
AVGJORDE: Tarik Elyounoussi satte inn vinnermålet da Fredrikstad tok tre viktige poeng borte mot Sogndal. Foto: Tor Yttri / ScanpixVis mer

Borges er tilbake - da vinner Fredrikstad igjen

Elyounoussi ordnet første ligaseier siden 16. mai.

(Dagbladet) Sogndal - Fredrikstad 0-1.

Celso Borges forlot Fredrikstad til fordel for Gold Cup-spill for Costa Rica den 19. mai, tre dager etter Fredrikstads forrige seier i Tippeligaen.

Etter det fulgte nesten seks uker uten trepoengere, så å si at fraværet ble godt merket er langt fra noen overdrivelse.

Nå er angrepsvåpenet tilbake, og det samme er vinnersporet.

Først var Borges med på å sikre avansement i cupen tidligere i uka, i dag var han sentral da Fredrikstad unngikk en tur ned i nedrykkssumpa med en viktig borteseier mot bunnlaget Sogndal.

- Nå har Borges vært tilbake i to kamper, og vi har to seire. Det gir en ro i spillet vårt, og det er ikke noen tvil om at han er viktig for oss. Alle vet det, sier trener Tom Freddy Aune til TV 2.

- Innsatsen er jeg veldig fornøyd med, det var ikke så mye fotballspill her i dag. Men det viktigste i dag var å ta tre poeng etter en tung periode, og da er jeg fornøyd med gutta, sier han.

Jobbet fram målet
Celso Borges var direkte involvert da Fredrikstad tok ledelsen etter 19 minutter.

Costaricaneren jaget en ball ute på venstrekanten, og i samme bevegelse som han taklet den vekk fra en motstander helt på sidelinja, fikk han slått ballen ned mot Etzaz Hussain ved dødlinja.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hussain, som kom inn for en skadet Hans Erik Ramberg rett før kampstart, kikket opp, og dyttet en pasning ut i feltet igjen, der Tarik Elyounoussi ventet.

Per Egil Flo kom løpende for å hindre Elyounoussi ved straffemerket, men med en smart ventevending dro spissen stopperen unna, og plasserte ballen sikkert ned i høyre hjørne.

Ingen uttelling
Fredrikstad dominerte i første halvdel av omgangen, men Sogndal tok mer og mer over, og kunne fort utliknet før pause.

Lasse Staw slo et frispark fra høyre rett i beina til Espen Olsen, men da han skulle stokke beina klarte han ikke å sette returen på mål.

I den påfølgende situasjonen traff ballen en Fredrikstad-arm inne i feltet, men ikke tydelig nok til at dommer Dag Vidar Hafsås syntes det var verdt et straffespark.

Drømmesjanse på slutten
Sogndal fortsatte jakten på utlikning etter hvilen, presset en del, men var nesten bare farlige på dødball.

I stedet kunne Tarik Elyounoussi fort doblet ledelsen et drøyt kvarter før slutt.

Khalifa Jabbie fant spissen med en lur stikker, og etter litt om og men fikk Tarik avslutte fra kloss hold. Han prøvde å finne krysset, men litt unøyaktighet gjorde at ballen føk på feil side.

Ole Jørgen Halvorsen fikk en drømmesjanse til utlikning i sluttminuttene, men da han beinet ballen over fra seks meter var det tydelig at hjemmelaget skulle avslutte poengløse.

Sogndal ligger dermed helt sist i Tippeligaen, mens Fredrikstad klatrer til en foreløpig syvendeplass.

- I dag fikk vi ikke fram den gløden og entusiasmen som skal til for å vinne fotballkamper. Det blir et rotterace med tanke på å klare seg i Tippeligaen, det vet vi. Vi har ikke så mye mer å spille på enn det vi viser i dag, det er vi som er her som må gjøre jobben, sier Harald Aabrekk til TV 2.