Borges-kanon sendte FFK nærmere Tippeligaen

Slo Løv-Ham i første kvalik-kamp.

JUBEL: FFKs Gunnar Heidar Thorvaldsson jubler etter 1-0 scoringen  under kvalifiserinskampen i fotball mellom Fredrikstad og LøvHam på Fredrikstad stadion fredag kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
JUBEL: FFKs Gunnar Heidar Thorvaldsson jubler etter 1-0 scoringen under kvalifiserinskampen i fotball mellom Fredrikstad og LøvHam på Fredrikstad stadion fredag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

(Dagbladet): • Fredrikstad - Løv-Ham 2-0

Etter en nervøs start fikk Fredrikstad orden på nervene, og tok en komfortabel seier mot Løv-Ham.

- Du merker på hele stadion at dette er en lettelse. Jeg syntes vi møtte et veldig godt lag i dag, og de skapte i perioder problemer for oss. Når det er sagt skapte vi nok sjanser til å score både tre og fire, vi også.  Det var utrolig deilig å vinne, selvfølgelig, sa Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune til NRK etter kampen.

Bergenslaget var det beste laget de første tyve minuttene, men klarte aldri å overliste Jon Masalin i FFK-buret.

Gunnar Thorvaldssons sendte vertene i ledelsen fem minutter før pause etter fint forarbeid av Amin Askar på høyresiden, og Celso Borges økte ledelsen med en frisparkperle kvarteret ut i den andre omgangen.

Løv-Ham skapte flere gode muligheter i den andre omgangen også, men Maslin hadde en god kveld i Plankebyen og hindret gjestene ved flere anledninger.

Hjemmelaget kunne fort ha scoret både tre og fire til, men det ble med de to og Fredrikstad tok med det en fortjent seier.

- Det ble en tung dag på jobben, men vi klarte det til slutt. Dette gir selvtillit i laget med en skikkelig lagseier som vi tok i dag. Det må vi ta med oss  videre, sier Hans Erik Ramberg.

FFK møter vinneren av Ranheim og Hønefoss som spilles søndag kveld til finale om opprykk til Tippeligaen.

FRISPARKPERLE: FFKs Celso Borges jubler etter 2-0 scoringen under kvalifiserinskampen i fotball mellom Fredrikstad og LøvHam på Fredrikstad stadion fredag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
FRISPARKPERLE: FFKs Celso Borges jubler etter 2-0 scoringen under kvalifiserinskampen i fotball mellom Fredrikstad og LøvHam på Fredrikstad stadion fredag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer