Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Borges svarte på sjefens bønn med tre scoringer

Herjet med Brann i målkalaset i Fredrikstad.

KVELDENS MANN: Tremålsscorer Celso Borges jubler med lagkameratene etter 1-0-scoringen. Borges var til tider glimrende mot Brann i kveld.
Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix
KVELDENS MANN: Tremålsscorer Celso Borges jubler med lagkameratene etter 1-0-scoringen. Borges var til tider glimrende mot Brann i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstad - Brann 4-2.

Fredrikstad har kun scoret tre mål på sine fire siste Tippeliga-kamper, men i kveld løsnet det endelig. Hjemmelaget stoppet ikke før Brann ble sendt hjem til Bergen med fire baklengs.

For Fredrikstads del var det en mann som stod bak det hele. Celso Borges scoret ikke bare tre av målene, han var også nest sist på den fjerde scoringen.

Litt av fortjenesten for Borges' målkalas skal trener Tom Freddy Aune ha. Borges hadde ikke scoret på hjemmebane så langt i sesongen, noe treneren ga han klar beskjed om før kampen. 

- Jeg sa til han at det er på tide han scorer på hjemmebane. Av og til må du pushe litt på spillerne dine for at de skal gi det lille ekstra. Det fungerte jo ganske bra, sier en tydelig fornøyd Fredrikstad-trener.

- Han var ikke helt i form etter han kom tilbake fra Gold Cup, men han har trent godt og det gir resultater, utdyper Aune.

Borges var naturlig nok også fornøyd med egen innsats.

- Det er selvfølgelig fint å score mål. Når laget spiller som i dag er det ikke så vanskelig, flirer tremålsscorer Borges.

- Vi jobbet godt hele uken frem mot kampen i dag. Det viser seg at det lønner seg. Det var på tide at jeg viste meg fram. Jeg har spilt bare ok et par kamper, og jeg skylder lagkameratene og publikum dette.

Forrykende førsteomgang
Allerede etter noen fattige sekunder fikk publikum servert første indikasjon på at dette skulle bli en fartsfylt kamp. En lang feilpasning fra Brann var bare centimetere unna å lure Fredrikstad-keeper Lasse Staw fullstendig.

Heldigvis, for den talentfulle FFK-keeeperen, klarte han akkurat å redde seg inn foran en scoringsklar Erik Mjelde. Mjelde ropte på straffe.

KOM TILBAKE: Lars Grorud scoret 2-1 for Brann, mens Diego Guastavino utliknet. Men det holdt ikke helt inn.
Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix
KOM TILBAKE: Lars Grorud scoret 2-1 for Brann, mens Diego Guastavino utliknet. Men det holdt ikke helt inn. Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix Vis mer

- Det var et helt soleklart straffespark. Hadde det vært hvor som helst ellers ute på banen hadde det blitt blåst frispark, mente Brann-trener Skarsfjord om situasjonen.

Keeperkollega Piotr Leciejewski slapp ikke like heldig unna som Staw, da han skulle sette opp frisparkmuren sin noen minutter seinere.

Brann-keeperen forventet tydeligvis et innlegg fra Celso Borges, men costaricaneren skrudde ballen elegant rundt den skranglete Brann-muren og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Ergrelsen hadde ikke lagt seg i Brann-leiren før samme mann var frempå igjen.

Igjen var Fredrikstad-spissen kjappere i oppfatningen enn Brann-forsvaret, kom først på en corner fra Etzaz Hussain, og smelte inn 2-0. En glimrende prestasjon av Borges.

Brann kom tilbake Brann hadde derimot klare intensjoner om å være med i kampen. Mjelde fikk en avslutning blokkert av det som så veldig ut som en hands. Dommer Tom Henning Øvrebø var ikke enig med Branns midtbanemann.

Scoringene var det ikke Mjelde, men Branns andre midtbaneelegant, Guastavino, som skulle stå for. Uruguayaneren slo en perfekt corner, som fant stopper Lars Grorud. Grorud, som hadde kapret stopperplassen fra en vraket Christian Kalvenes, stanget ballen kontant i nettet bak keeper Staw.

Kontroversiell utlikning Den påfølgende utlikningen var langt mer kontroversiell. Guastavino dempet ballen, forserte noen meter, før han satt ballen til høyre for Staw. Spørsmålet var om Guastavino dempet ballen med handa.

Det mente i hvert fall fjerdedommeren, som tilkalte seg dommer Øvrebø.

Etter å ha snakket med sin dommerkollega, sprang Øvrebø bort til hovedpersonen selv, og tilsynelatende konfronterte Guastavino med situasjonen. Svaret fra hovedpersonen var selvfølgelig nei, og dermed var utlikningen et faktum.

Brann-trener Rune Skarsfjord var forbauset over fjerdedommerens inngripen.

- Det var en fjerdedommer, som bor rett nede i gata her, som så det fra femti meters hold. Han må ha godt syn, sier Skarsfjord om den noe merkelige situasjonen.

Borges-show
Mens førsteomgangen var jevnt fordelt både i banespill og sjanser, var det hjemmelaget som så sterkest ut etter pause. Belønningen kom halvveis ut i omgangen. Nok en gang var det på hjørnespark. Og nok en gang var det Celso Borges.

HANDSET NEPPE: Brann jubler for den omdiskuterte 2-2-scoringen. 
Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix
HANDSET NEPPE: Brann jubler for den omdiskuterte 2-2-scoringen. Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix Vis mer

Kveldens utvilsomt største helt på Fredrikstad Stadion headet inn corneren fra Tarik Elyounoussi foran et passivt Brann-forsvar.

Det var, nær sagt selvfølgelig, Borges som stod bak fjerdemålet og. Costaricaneren sendte en nydelig stikker til Mads Hansen. Hansen tok seg elegant forbi en forsvarsspiller, og satte ballen utagbart i mål.

Til slutt, en fortjent seier til hjemmelaget. Mest av alt, takket være dagens mann, Celso Borges.

- Fredrikstad var kjempegode i dag. Det bikket litt på 2-2, men alt i alt var de best. Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med å få tre dødballmål i mot. Det er ikke bra nok, mener en noe skuffet Rune Skarsfjord, som heller ikke var helt fornøyd med oversikten fra trenerbenken.

- Man sitter under jorda her på stadion, så jeg så egentlig ikke noe av kampen, spøker Brann-treneren.