Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boris Becker etterforskes for skattesvindel

Tennisesset Boris Becker er mistenkt for skattesvindel hundremillionersklassen. Nå trues han med ti års fengsel, skriver VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyske påtalemyndigheter mener Becker kan ha unndratt hele 200 millioner kroner fra beskatning. Striden dreier seg om perioden 1985 til 1993, da Becker var bosatt i skatteparadiset Monaco.

Påtalemyndighetene i Munchen mener Becker drev næringsvirksomhet i Tyskland på denne tiden, og at han dermed skulle skattet til hjemlandet. De mener også at Becker ikke bodde i Monaco i de to siste årene av perioden.

Nå har Becker frist til slutten av måneden til å svare på anklagene. Myndighetene har brukt fem år på å sette sammen et anklageskift på hele 312 sider.

Etter det vil det bli avgjort om det skal reises tiltale. Blir Becker dømt risikerer han opptil ti års fengsel, men i slike saker blir en som oftest idømt et straffegebyr, skriver nyhetsbyrået AP.

Becker er en av Tysklands største idrettshelter, og har vunnet Wimbledon-turneringen hele tre ganger.

Hele Norges coronakart