Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boris Becker mener Murray er en mammadalt

- Har aldri sett moren til Nadal eller Federer på tribunen.

FØLGER ALLTID MED: Britenes tennishåp Andy Murray har alltid med sin mor, Judy, når han er ute på tur med ATP-sirkuset. Nå er han høyaktuell som en av kandidatene til å vinne Wimbledon. Foto: AFP PHOTO/William WEST
FØLGER ALLTID MED: Britenes tennishåp Andy Murray har alltid med sin mor, Judy, når han er ute på tur med ATP-sirkuset. Nå er han høyaktuell som en av kandidatene til å vinne Wimbledon. Foto: AFP PHOTO/William WEST Vis mer

(Dagbladet/NTB): I går startet Wimbledon-turneringen i tennis, og britenes hjemmehåp Andy Murray kom seg helskinnet gjennom første runde.

Murray er av mange regnet som en outsider til å vinne det presisjefylte mesterskapet, men får kritikk av en tidligere vinner.

Tyske Boris Becker (43) har tidligere sagt at Murray burde droppe å ha med moren sin som følesvenn mens han reiste rundt på ATP-touren.

Og nå fortsetter tyskeren kritikken av skotten.

- Jeg stiller spørsmål om hvorfor en ung mann absolutt må ha moren sin rundt seg på jobb til enhver tid. Det kan hende jeg tar feil, men jeg ser aldri moren til Nadal, Federer eller Djokovic, sier Boris Becker ifølge The Guardian.

Fire favoritter Becker vant Wimbledon allerede som 17-åring i 1985, og er den yngste vinneren noensinne. Senere vant han samme turnering i 1986 og 89.

KRITISK TIL MURRAY: Tidligere verdensener Boris Becker er kritisk til at Murray har med seg moren sin på tribunen på ATP-touren. Her er tyskeren med sin egen kone Sharlely Kerssenberg. Foto: AP Photo/Antonio Calanni.
KRITISK TIL MURRAY: Tidligere verdensener Boris Becker er kritisk til at Murray har med seg moren sin på tribunen på ATP-touren. Her er tyskeren med sin egen kone Sharlely Kerssenberg. Foto: AP Photo/Antonio Calanni. Vis mer

I år spår han et jevnt race mellom de fire toppseedede i verden: Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer og Andy Murray.

- Alle fire har omtrent lik sjanse til å vinne. For øyeblikket vil jeg si det er umulig å skille dem. Jeg må først se de spille her i Wimbledon, sier Becker.

Ventet i 75 år Siste britiske spiller som gikk til topps i «Gentlemen's singles»-klassen, var Fred Perry i 1936.

I to uker framover er Andy Murray Storbritannias kanskje mest profilerte idrettsutøver. Fotballstjerner må finne seg i å stille seg i skyggen av skotten mens Wimbledon pågår.

Murray lover at han ikke skal la seg forstyrre av det enorme forventningspresset.

- Det å skulle håndtere folkets forventninger har aldri vært noen sak for meg. Jeg vokste opp med å se mye på Tim Henman, så jeg visste at det var noe jeg måtte vente hvis jeg kom på det nivået, sa Murray før årets turnering.

Semifinale Tim Henman var lenge Storbritannias store håp på tennisbanen, men engelskmannen nådde aldri lenger enn en semifinale fire ganger.

MOR OG KJÆRESTE: Andys mor, Judy Murray (t.v.) og hans kjæreste Kim Sears så tennisspilleren vinne mandag. Foto: REUTERS/Toby Melville
MOR OG KJÆRESTE: Andys mor, Judy Murray (t.v.) og hans kjæreste Kim Sears så tennisspilleren vinne mandag. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

Selv har Murray vært i semifinalen i Wimbledon de to siste årene. 24-åringen hadde en nervøs åpning på turneringen mandag med tap i første sett, men han snudde til seier mot sin useedede spanske motstander, Daniel Gimeno-Traver.

En liten stund fryktet hjemmefansen at mulighetene for en britisk vinner var forbi allerede før turneringen var kommet skikkelig i gang.

Vant generalprøven Foran årets Wimbledon viste Murray at han er i form med seier i Queens-turneringen i London.

Men verdensfireren vet at han ikke må ta noen seirer på forskudd.

- Jeg ser ikke lenger enn den neste kampen. Det er ikke verd det. Det har skjedd meg før da jeg var yngre. Man taper hvis en tenker på å spille semifinale mot (Rafael) Nadal, sa Murray foran turneringsstarten.


FÅR KRITIKK: Andy Murray vant første runde-kampen mot Daniel Gimeno-Traver mandag. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
FÅR KRITIKK: Andy Murray vant første runde-kampen mot Daniel Gimeno-Traver mandag. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer
OUTSIDER: Andy Murray er sammen med Nadal, Federer og Djokovic regnet som en av de som skal kjempe om seier i årets Wimbledon. Foto:  AFP PHOTO / GLYN KIRK
OUTSIDER: Andy Murray er sammen med Nadal, Federer og Djokovic regnet som en av de som skal kjempe om seier i årets Wimbledon. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer