Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Born Again Bjørnstad»

Dette skriver internasjonal presse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter fire birdies på fem hull, ledet Henrik Bjørnstad en stund hele Buick Invitational i går.

Selv om Tiger Woods til slutt avgjorde, og Bjørnstad måtte nøye seg med en delt tiendeplass, ble nordmannen selvsagt lagt merke til internasjonalt.

Britiske Press Association har bitt seg merke i at Bjørnstad bare ble nummer 205 på europatouren i 2004.

Born Again

Under overskriften «Born Again Bjornstad» («Gjenfødt Bjørnstad») forteller de om det norske nestenmirakelet:

- Norske Henrik Bjørnstad bykset fra 12. plass helt opp i ledelsen foran noen av golfens største navn i en utrolig start på avslutningsrunden i Buick Invitational i California, skriver byråets golfkorrespondent.

Associated Press nevner kun Bjørnstads ledelse i en fotnote nederst i sin rapport fra turneringen, men har i alle fall notert seg at han er Norges første spiller i PGA-touren.

Husker du, Tiger?

IMPONERTE: Henrik Bjørnstads mektige innsats i Buick Invitational har blitt lagt merke til langt utenfor landets grenser. Foto: AP/Scanpix
IMPONERTE: Henrik Bjørnstads mektige innsats i Buick Invitational har blitt lagt merke til langt utenfor landets grenser. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Før helgas turnering, visste ikke de sterkeste konkurrentene engang hvordan nordmannen så ut.

Det nederlandske golfforbundet har publisert et intervju med Tiger Woods som ble laget som PR-materiale før Buick Invitational. Her blir Tiger blant annet spurt om han har hørt om Henrik Bjørnstad.

- Jeg har hørt navnet, ja. Men så lenge jeg ikke har sett ham slå, vet jeg ikke hvordan han ser ut, men jeg har sett navnet før.

- Du spilte mot ham for to år siden?

- Det husker jeg ikke. Men jeg husker navnet, sa Woods før turneringen.

Trolig husker han nordmannen bedre i dag, etter tidvis å ha ligget bak ham på lederlista i La Jolla i helga.

Trist vinner-Tiger

Men Tiger vant til slutt etter omspill med australske Nathan Green, som også er nykommer på PGA-touren denne sesongen, og spanske Jose Maria Olazabal.

Avgjørelsen falt da Olazabal misset en enkel putt på det andre omspillshullet. Tiger lukket øynene og så mer trist ut på konkurrentens vegne enn glad på egne.

- Du gleder deg aldri når du ser vennene dine gjør det. Jeg ville vært gira om jeg hadde klart putten i kampen om en birdie på 18. hull og avgjort det der, men ikke når en venn misser en kort putt, sier Tiger Woods til AP.

BEKLAGET: «I\'m Sorry» sa Tiger Woods etter at Olazabal misset fra en drøy meters hold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!