Boro kjempet Arsenal ut av stilen

Påførte serielederen sesongens første tap.

Middlesbrough - Arsenal 2-1

(Dagbladet.no): Det var topp mot bunn da Arsenal gjestet Middlesbrough på Riverside. Det var det umulig å få få øye på i dag.

Serielederen framsto nesten uforklarlig puslete, ble tidvis overkjørt av et toppmotivert og heltent Middlesbrough-lag, og påført sitt første nederlag denne sesongen.

Ingen kan protestere på at seieren var fortjent. For et Arsenal-lag uten viktige Cesc Fabregas og Aleksander Hleb greide knapt nok å produsere en eneste sjanse før Thomas Rosicky sørget for et trøstemål fire minutter på overtid. Middlesbrough-manager Gareth Southgate fortvilte på sidelinja, men kunne puste lettet ut da dommeren blåste av like etter.

På spørsmål om Boro leverte sesongbeste svarer Southgate:

- Uten tvil. Vi spilte veldig godt her mot Birmingham, men alle kan se kvaliteten på Arsenal-laget. Forhåpentligvis skjønner spillerne hva de er kapable til nå, sier han til PA.  

Boro kjørte kampen

Middlesbrough fikk en pangstart da kampen bare var tre minutter gammel. Tidligere Arsenal-spiss Jeremie Aliadiere ble klønete felt av Kolo Toure i det han var på vei rundt Manuel Almunia.

BORO VANT FORTJENT: Arsenal har skjemt bort fansen med fantastisk fotball, men i dag var de knapt nok en skygge av seg selv. Middlesbrough styrte kampen og vant fortjent 2-1, her setter Downing inn ledermålet på straffe etter bare fire minutter. Foto: REUTERS
BORO VANT FORTJENT: Arsenal har skjemt bort fansen med fantastisk fotball, men i dag var de knapt nok en skygge av seg selv. Middlesbrough styrte kampen og vant fortjent 2-1, her setter Downing inn ledermålet på straffe etter bare fire minutter. Foto: REUTERS Vis mer

Straffen satte Stewart Downing i mål - såvidt det var.

Like etter hadde Emmanuel Eboue flaks som ikke ble utvist da han da han slo til Downing. Howard Webb så situasjonen, men lot kortet bli igjen i lomma.

Arsenals første mulighet kom først 10 minutter før pause. Emmanuel Adebayor slo Jonathan Woodgate i lufta, men headingen gikk en meter utenfor. Mer hadde ikke gjestene å by før pause.

De fleste forventet nok å se et helt annet Arsenal-lag i 2. omgang, men festfotballen de har vartet opp med tidligere denne sesongen uteble også de siste 45 minuttene.

I stedet var det Middlesbrough som fortsatte å kjøre kampen, og som burde økt ledelsen etter 49 minutter. Hardtkjempende Tuncay Sanli lurte offsidefella og kom helt alene med keeper. Skuddet passerte Almunia, men strøk feil side av stolpen.

Tuncay doblet

Arsene Wenger måtte etter hvert ta grep, og med en halvtime igjen plukket han Lassana Diarra og Emmanuel Eboue av banen - sistnevnte skal være glad han ikke måtte forlate banen tidligere med rødt kort.

Inn kom Theo Walcott og Denilson - men det hjalp ikke for Arsenal.

Boro kjempet Arsenal ut av stilen

Et drøyt kvarter lyktes det endelig for Tuncay. Almunia måtte gi retur på skudd fra Gary O\'Neil, og fra skrått hold løftet tyrkeren ballen vakkert opp i nettaket.

Riverside gikk av hengslene, og reiste seg og applauderte både da Aladiere ble byttet ut 10 minutter før slutt, og da Tuncay ble tatt av banen på overtid.

Om ikke annet sørget Tomas Rosicky for å pynte på resultatet på overtid, slik at Arsenal fortsatt har scoret i hver kamp denne sesongen.

Det er nok en mager trøst for Arsene Wenger. Franskmannen trenger likevel ikke grave seg ned, laget hans topper fortsatt tabellen, ett poeng foran Manchester United. Middlesbrough klatret over nedrykkstreken.

<B>FÅ SJANSER:</B> Det er lenge siden Arsenal skapte så lite som i dag. Her en av få sjanser, da Adebayor headet en meter utenfor i 1. omgang.