Boro snudde kampen

Hasselbaink matchvinner mot Fulham.

(Dagbladet.no): Middlesbrough-Fulham 3-2.

Boro stakk fra Fulham på tabellen etter at de snudde 0-1 og 1-2 til 3-2-seier hjemme på Riverside.

Gjestene fra London tok ledelsen etter ni minutter, da Collins John som dempet på brystet, vendte og banket ballen i mål på volley i en og samme bevegelse.

Brian McBride kunne økt til 2-0 da han headet ballen i stanga et kvarter inn i andre omgang. I stedet utliknet Boro fire minutter seinere ved James Morrison etter innlegg fra Aiyegbeni Yakubu.


Kontroversiell utlikning
Papa Bouba Diop headet gjestene tilbake i ledelsen etter en corner, men Boro utliknet igjen - på kontroversielt vis. Et skudd fra Jimmy Floyd Hasselbaink gikk inn via Yakubu. Scoringen ble godkjent til tross for kraftige protester fra Fulham, som mente nigerianeren var i offside.

Yakubu skled inn mot et innlegg fra Gareth Southgate, men nådde ikke ballen. I stedet havnet den hos Hasselbaink, som trolig hadde breisidet ballen utenfor om den ikke hadde endret retning da den traff Yakubu.

Så direkte på linjedommeren

Hasselbaink innrømmer overfor Sky Sports at han var redd for at målet ville bli annulert for offside.

- Jeg så på linjedommeren med en gang, og han markerte ikke, sier nederlenderen.

Boro-manager Steve McClaren tror Yakubu var bak ballen i det Hasselbaink dyttet den inn foran mål. I så fall er det ikke offside.

- Det ser ut som offside, men Yakubu kommer skliende inn fra bak Jimmy, så du kan lure på hva som er rett avgjørelse, sier han ifølge SportingLife.

VAR I OFFSIDE: Middlesbroughs Aiyegbeni Yakubu i aksjon mot Fulham i ettermiddag. Nigerianeren scoret et omdiskutert 2-2-mål før Jimmy Floyd Hasselbaink scoret det avgjørende målet for Boro.
VAR I OFFSIDE: Middlesbroughs Aiyegbeni Yakubu i aksjon mot Fulham i ettermiddag. Nigerianeren scoret et omdiskutert 2-2-mål før Jimmy Floyd Hasselbaink scoret det avgjørende målet for Boro. Vis mer

- Veldig tvilsomt

Fulham-manager Chris Coleman sier han tror målet ville blitt annulert om det var de som hadde spilt på hjemmebane.

- Det var en veldig tvilsom avgjørelse, og det var skuffende, men jeg vil ikke bruke det som unnskyldning. En av spillerne våre spurte ham (dommer Uriah Rennie) og han sa han ikke kunne overprøve assistentdommeren, sier Coleman.

Dermed kunne Hasselbaink avgjøre kampen fire minutter før slutt, da han skar inn fra venstre og prikket ballen i mål.