Boro ydmyket av effektive Portsmouth

Klatret til 2. plass.

(Dagbladet.no:) Middlesbrough - Portsmouth 0-4. Kveldens kamp var et oppgjør mellom den nest yngste og den nest eldste manageren i Premier League. Gareth Southgate (35) ledet sin tredje kamp, mens Pompey-mananger Harry Redknapp (59) nærmer seg 1000 kamper.

Og det var 59-åringen som gikk smilende ut av den duellen.

Portsmouth var svært effektive, scoret på alt og klatret med seieren opp på 2. plass på tabellen. Bare Manchester United er foran, og Pompey har nå en målforskjell på 7-0.

Raske scoringer

Gjestene startet veldig bra på Riverside, og Mark Schwarzer hadde nok å gjøre. Som da han dyttet et flott Dejan Stefanovic-frispark over tverrliggeren i starten av kampen.

Men på det påfølgende hjørnesparket ble han overlistet. Nwankwo Kanu kastet seg fram og sparket ballen i mål fra fem meter, etter at Boro ikke klarte å få ballen ut av feltet etter corneren.

Portsmouth var best også etter dette, men Middlesbrough kom litt mer med etter hvert. Men de klarte ikke skape noe særlig mye trøbbel for David James i Pompey-buret.

Etter pause scoret Portsmouth enda tidligere enn de gjorde i 1. omgang.

SCORET TO: Kanu puttet to ganger mot Middlesbrough, og nå er Pompey på 2. plass i Premier League. Foto: REUTERS
SCORET TO: Kanu puttet to ganger mot Middlesbrough, og nå er Pompey på 2. plass i Premier League. Foto: REUTERS Vis mer

Benjani Mwaruwari fikk så nesten umarkert på bakre stolpe, og headet et frispark ned i bakken og i mål. Da var omgangen bare fem minutter gammel.

Kort tid etterpå holdt Boro på å score på samme måten som Portsmouth puttet i 1. omgang. Først slo James et frispark fra Stuart Downing til corner, og på den var Chris Riggott nære ved å redusere.

Strålende Kanu

Kanu vippet ballen over Boro-forsvaret på egen banehalvdel, og stormet mot mål. Fire rødtrøyer halset like bak, tok ham igjen - og han ble etter hvert revet i trøya.

Likevel klarte han å vippe ballen over Schwarzer og i mål.

Rett og slett strålende av Kanu - hans fjerde mål for sesongen.

Noen minutter etter scoringen løp en mann med en gul kyllingdrakt ut på banen. Vaktene sov like mye som Boro-forsvaret ved Kanu-målet og det tok lang tid før han ble lagt i bakken.

Kanskje det var en viss NRK-komiker som er på fotballtur til England?

Tamt, Boro

Det virket ikke som Gareth Southgate hadde noen ess i ermet utover i 2. omgang. Boro hadde et par strålende comeback i UEFA-cupen forrige sesong, men i kveld var de langt unna å snu kampen.

Han forsøkte seg likevel med et trippelbytte da det var igjen 20 minutter, men det hjalp fint lite.

James Morrison prøvde seg med et skudd fra skrått hold like etter innhoppet, men det endte i nettveggen.

Nærmere kom ikke Middlesbrough - som overrasket da de slo Chelsea i forrige serierunde.Derfor var det også en del hjemmesupportere som begynte å forlate Riverside når det var over ti minutter igjen av kampen.

På overtid fastsatte innbytter Svetoslav Todorov sluttresultatet til 0-4 med en elegant lobb over keeper.

Debatt

Hvor lenge tror du Portsmouth klarer å henge med i teten?

2-0: Her header Benjani Mwaruwari inn Portsmouths andre mål.
LØP FRA EGEN BANEHALVDEL: Kanu tok med seg ballen fra midtbanen og løftet ballen over keeper, til tross for at han ble revet i trøya.