Børs: Hva i huleste?

Erling Braut Haaland kom til samlingen som en verdensstjerne. Men nok en gang mislyktes han. Slik vurderer Dagbladet spillerne etter 1-0-seieren over Montenegro.

SVAK: Erling Braut Haaland. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB
SVAK: Erling Braut Haaland. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Montenegro - Norge 0-1 (0-1)

Norge måtte vinne tirsdag kveld for å holde liv i VM-håpet. Og klarte det. Alexander Sørloth scoret det avgjørende målet etter 35 minutter.

Slik vurderer Dagbladet laget. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best. Du må ha spilt i 30 minutter for å få poeng. Vurdert av Tore Ulrik Bratland og Esten O. Sæther.

NORGES BESTE: Alexander Sørloth blir belønnet med 8 av 10 poeng. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB
NORGES BESTE: Alexander Sørloth blir belønnet med 8 av 10 poeng. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Vis mer

Rune Almenning Jarstein - 7

Ble satt på få prøver i første omgang. De gangene han måtte gripe inn, opptrådte han med ro og trygghet. Herlig redning på headingen til Stevan Jovetic etter pause. Ryddet opp flere ganger de siste 45 minuttene.

Jonas Svensson - 4

Aktiv på høyrebacken. Men: Traff ikke alltid med pasningene og hadde tempoproblemer. Ble erstattet av Ryerson 24 minutter før slutt.

Stian Gregersen - 5

Hadde noen skjønnhetsfeil, som da han ble passert av Uros Djurdjevic etter 25 minutter. Ellers en OK kamp i tospann med Ajer. Hadde noen kutt her og der, og sånn skal en midtstopper se ut.

Kristoffer Ajer - 5

Var påskrudd fra start. Med noen få unntak ryddet han opp i det som kom av utfordringer i forsvar. Flink til å sette i gang spillet bakfra. Kunne sendt Norge i ledelsen på heading innledningsvis.

Birger Meling - 5

Bidro til at mange angrep ble startet på Norges venstrekant. Ryddet opp i det som kom defensivt, uten å bli satt på altfor store prøver.

Martin Ødegaard - 5

Ny kamp der Ødegaard ikke var på sitt beste. Spilte for mye på tvers og bakover. Må bruke folkene foran seg, og heller gi litt f … om han bommer på pasningene noen ganger.

Morten Thorsby - 7

Spilte seg rett inn i førsteelleveren med denne kampen. Helhjertet innsats i duellene. Bidro med flotte pasninger og skudd. Viste akkurat den krigermentaliteten Solbakken har etterlyst.

Patrick Berg - 5

Trygg og ballsikker - og sterk i duellene. Men han kan bli enda flinkere til å sende giftige pasninger framover. Den dagen det spruter ild ut av øynene hans, kan det bli bra.

Mohamed Elyounoussi - 5

Godt å se litt «Moi»-magi. Opptakten til 1-0-scoringen var Elyounoussi på sitt beste. Var ellers mye usynlig, og upresis i pasningene. Vi må få se mer av de beste sidene hans.

Erling Braut Haaland - 3

Fikk en god skuddmulighet etter drøye timen, men skjøt høyt over. Dette ble illustrerende for Haaland. Han kom inn til samlingen som en verdensstjerne, men klarte ikke å score i tredje kamp på rad. Var tydelig frustrert flere ganger.

Alexander Sørloth - 8

Sendte Norge i ledelsen etter et praktfullt forspill fra «Moi». Sterk i duellene. Løp mye på topp, og var nok en gang Norges beste spiller. En meget god landslagssamling av matchvinneren.

Innbyttere:

Julian Ryerson -

Fikk 24 minutter for Svensson. For kort tid til å bli vurdert.

Fredrik Midtsjø -

Fikk 24 minutter for Berg. For kort tid til å bli vurdert.

Joshua King -

Fikk 10 minutter for Haaland. For kort tid til å bli vurdert.

Martin Linnes -

Fikk 9 minutter for Ødegaard. For kort tid til å bli vurdert.

Stefan Strandberg -

Fikk 1 minutt for Elyounoussi. For kort tid til å bli vurdert.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer