Børs: Ja, vi elsker!

Norge fortsetter den gode trenden under Ståle Solbakken. I kveld ble det 2-0-seier over Latvia. Og Norge hadde stålkontroll. Da sitter de gode børskarakterene løst.

JUBEL: Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland feirer 1-0-scoringen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
JUBEL: Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland feirer 1-0-scoringen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Latvia - Norge 0-2

RIGA (Dagbladet): Bortsett fra en liten periode i andre omgang, hadde Norge full kontroll i Riga.

Erling Braut Haaland og Mohamed Elyounoussi scoret målene.

Slik vurderer Dagbladet de norske spillerne. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best. Du må ha spilt i 30 minutter eller mer for å få karakter.

JUBEL: Norge vant 2-0. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JUBEL: Norge vant 2-0. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

André Hansen - 5

Keeperen fikk lite å gjøre i denne kampen. Måtte ut i strekk på frispark rett før pause, men hadde kontroll de gangene han måtte «på jobb».

Marcus Holmgren Pedersen - 6

Herlig start på kampen! Initiativrik på høyrebacken og var svært delaktig i det offensive spillet. Rask og kvikk i bevegelsene.

Kristoffer Vassbakk Ajer - 5

Var tilbake i midtforsvaret sammen med Strandberg. Hadde en enkel dag på jobb uten altfor mye å gjøre. Ryddet unna der han måtte.

Stefan Strandberg - 6

Har vokst med oppgaven som midtstopper for Norge. Spilte med selvtillit og var vanskelig å komme forbi. Styrte i forsvaret.

Birger Meling - 7

Bidro til å skape ubalanse i det latviske forsvaret med sine mange løp, initiativ og kvikke bevegelser. Var nest sist på 2-0-scoringen til Elyounoussi.

Mathias Normann - 6

Han var sjef i den defensive midtbanerollen. Var mye nede og hentet ballen i midtforsvaret og fordelte den utover. Sterk i duellene, men virket kjørt utover i kampen. Byttet ut etter en time.

Morten Thorsby - 5

Kriget i kjent stil for Norge. Løp og løp, og var vanskelig å komme forbi. Den italienske mentaliteten hans smitter over på de andre spillerne.

Martin Ødegaard - 6

Han fikk mye kritikk etter Nederland-kampen. I kveld tok han tak i kampen på en helt annen måte. Hadde ballen mye. Kunne utfordret enda mer. Det vet vi at han kan.

Kristian Thorstvedt - 5

Skaffet Norge noe som kunne se ut som en billig straffe. Løp over store flater og bidro med iherdig og oppofrende innsats.

Mohamed Elyounoussi - 7

Utfordret rettvendt i ett kjør, spesielt i første omgang. Det er slik vi vil se «Moi». En meget solid kamp, som endte med 2-0-scoringen etter 66 minutter. Et fantastisk nedtak og skudd.

Erling Braut Haaland - 7

Var sikkerheten selv på straffesparket etter 20 minutter. At Norge har fått i gang Haaland i VM-kvaliken, er avgjørende. Skremmer bare med sin tilstedeværelse.

INNBYTTERE

Alexander Sørloth - 5

Kom inn for Thorstvedt etter en time. Råsterk med flere initiativ.

Patrick Berg - 5

Kom inn for Normann etter en time. Styrte hendelsene rundt midtsirkelen.

Mats Møller Dæhli -

Fikk 13 minutter for Elyounoussi.

Jens Petter Hauge -

Fikk to minutter for Ødegaard.

Joshua King -

Fikk to minutter for Haaland.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer