MÅLLØS AV BANEN: Fredrik «Blakern» Larsen tror Erling Braut Haaland er forbanna etter kampen mot Nord-Irland. Vis mer

Børs: Én skiller seg ut

Et selvmål av Stuart Dallas reddet Norge mot Nord-Irland i kveld. Keeper André Hansen skiller seg ut i 1-0-seieren. Ellers var det mye på det jevne.

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Nord-Irland 1-0 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Bare seier var godt nok dersom Norge skal gjøre seg forhåpninger om å vinne gruppa i Nations League.

Hvert av lagene hadde et par sjanser før pause. 1-0 til Norge kom i det 67. minutt etter selvmål av Stuart Dallas. Dette ble også sluttresultatet.

Slik vurderer Dagbladet de norske spillerne. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best. Vurdert av Tore Ulrik Bratland og Morten Pedersen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

André Hansen - 7

Reddet Norge i første omgang. Nord-Irland kom til to sjanser, men Hansen var på ballen begge ganger. Hadde mindre å gjøre i andre omgang. Erstattet Rune Almenning Jarstein på overbevisende måte.

Omar Elabdellaoui - 5

Trygg defensivt. Var påskrudd hele veien og bidro enda mer offensivt etter pause enn i første omgang. Kamp på det jevne.

Stefan Strandberg - 5

Kan se ut til å ha spilt seg inn som fast makker til Ajer. Gjorde noen feil her og der, men var involvert i duellen i forkant av scoringen.

Kristoffer Ajer - 4

Ble sjelden satt på prøve. Tok seg greit av oppgavene som dukket opp, men burde vært tettere oppi mannen sin i noen av duellene.

Birger Meling - 6

Bidro ikke like mye offensivt som mot Romania, men har gitt Norge en ekstra dimensjon på venstrekanten. Gjorde ingen feil defensivt. Har tatt plassen fra Haitam Aleesami.

Martin Ødegaard - 5

Var lagets ballfordeler. Arkitekten bak stor Haaland-sjanse allerede etter to minutter. Var involvert i en merkelig situasjon seinere i omgangen med Strandberg, noe som førte til en stor sjanse til Nord-Irland. God corner før 1-0.

Sander Berge - 5

Solid første omgang. Trygg defensivt, og flink til å finne medspillerne med harde og kontante pasninger.

Mathias Normann - 4

Jobbet og løp mye, men ble litt for usynlig i denne kampen. Markerte seg verken med signaturtaklinger eller gjennombruddspasninger.

Mohamed Elyounoussi - 4

En av Norges mest kreative spillere. Men kom sjelden i fart mot mål, slik han gjør på sitt beste. Ikke like god som mot Romania.

Erling Braut Haaland - 5

Sto for Norges sjanser i første omgang. Virket likevel ikke helt påskrudd og kan ha vært preget av mange kamper den siste uka. Men for all del: Stjeler plass og oppmerksomhet.

Joshua King - 4

Erstattet Alexander Sørloth, men bar preg av lite kamptrening. Fikk en stor sjanse i starten av andre omgang, uten at han klarte å utnytte denne. Bør finne seg en ny klubb.

Innbyttere

Alexander Sørloth -

Fikk 25 minutter for King. Fort kort tid til å bli vurdert. Du må ha spilt i 30 minutter.

Fredrik Midtsjø -

Fikk 25 minutter for Normann.

Martin Linnes

Fikk 12 minutter for Ødegaard.

Markus Henriksen

Fikk 3 minutter før Haaland

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer