Børs: Straffes brutalt

Norge sørget for en underholdende kamp mot Gibraltar og vant 5-1. Men Andreas Hanche-Olsens forsvarsspill da Gibraltar reduserte, var en stygg skrape i lakken.

TABBE: Andreas Hanche-Olsen (nummer 21) var direkte delaktig i at Norge slapp inn mål mot Gibraltar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TABBE: Andreas Hanche-Olsen (nummer 21) var direkte delaktig i at Norge slapp inn mål mot Gibraltar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Gibraltar 5-1 (3-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge vant komfortabelt 5-1 mot Gibraltar i VM-kvaliken på Ullevaal i kveld.

Erling Braut Haaland scoret tre mål, mens Kristian Thorstvedt og Alexander Sørloth puttet én gang hver.

Slik vurderer Dagbladet de norske spillerne. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best. Du må ha spilt i 30 minutter eller mer for å få karakter.

Ørjan Nyland - 5

Hadde ingenting å gjøre for Reece Styche reduserte til 1-3 for Gibraltar. Hanche-Olsen - og bare Hanche-Olsen - må ta skylda for scoringen.

Marcus Holmgren Pedersen - 5

Nok en god kamp fra høyrebacken. Kommer best til sin rett når han får utfordre offensivt, men var ikke like god som mot Latvia.

Andreas Hanche-Olsen - 2

Horribelt forsvarsspill på 1-3-scoringen til Gibraltar. En feilpasning ble etterfulgt av at han trakk seg i en duell. Norge er desperat etter en bedre målforskjell i VM-kvaliken. Da kan du ikke holde på sånn. Overskygger at han ellers spilte en grei kamp.

Kristoffer Ajer - 5

Hadde en rolig kveld i midtforsvaret sammen med Hanche-Olsen. 1-3-scoringen til Gibraltar må sistnevnte ta på sin kappe. Midtstopperen var tredje sist på 2-0-scoringen til Haaland.

Birger Meling - 6

Herlig pasning til Thorstvedt i forkant av 1-0-scoringen. Nok en gang var hans offensive bidrag av svært høy klasse. Lite å gjøre i forsvar.

Martin Ødegaard - 6

Ny god kamp av Ødegaard. Han er på sitt beste når han vender blikket framover og sender ballen foran seg. Startet kampen med en farlig vipp inn til Sørloth allerede etter fem minutter og fulgte opp med flere flotte pasninger.

Patrick Berg - 5

Hadde noen upresise pasninger. En solid kamp defensivt på midtbanen, uten at han klarte å skinne på noen som helst måte.

Kristian Thorstvedt - 7

Glitret fra start for Norge. Tråkket til i duellene, samtidig som han sendte Norge i ledelsen etter 23 minutter. Sørget også for en flott stikker til Haaland på 2-0-scoringen.

Alexander Sørloth - 7

Ny god landskamp av Sørloth. Råsterk i duellene og skapte flere sjanser. Han er ikke like klinisk som Haaland foran mål. Men etter 59 minutter etterlot han ingen tvil og banket inn 4-1.

Erling Braut Haaland - 8

Hva skal man si? Ja, vi møtte enkel motstander. Men Haaland framsto nok en gang som en klinisk målscorer. Scoret tre ganger og var Norges beste spiller.

Mohamed Elyounoussi - 4

Helt grei kamp av «Moi», uten at han framsto som han gjør på sitt beste. Var tredje sist på 1-0-scoringen.

Innbyttere

Fredrik André Bjørkan - 6

Fikk 45 minutter for Birger Meling. Kom inn og overbeviste fra første stund med en offensiv innstilling.

Joshua King -

Fikk 27 minutter for Sørloth. For kort tid til å bli vurdert.

Aron Dønnum -

Fikk 27 minutter for Berg. For kort tid til å bli vurdert.

Mats Møller Dæhli -

Fikk 9 minutter for Elyounoussi. For kort tid til å bli vurdert.

Fredrik Aursnes -

Fikk 9 minutter for Thorstvedt. For kort tid til å bli vurdert.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer