<strong>DÅRLIG DAG PÅ JOBB:</strong> Joshua King var svak for Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
DÅRLIG DAG PÅ JOBB: Joshua King var svak for Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Børs: Tre får slakt

Norge kom tidlig på defensiven mot Østerrike og tapte 2-1. Tre spillere var spesielt svake, deriblant Joshua King. Slik vurderer Dagbladet den norske innsatsen.

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Østerrike 1-2

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge møtte Østerrike på Ullevaal i kveld. Kampen var den første i Nations League.

Bortsett fra da Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland kombinerte og reduserte til 1-2 i andre omgang, var det få lyspunkter i kampen.

Slik vurderer Dagbladet de norske spillerne. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best. Vurdert av Tore Ulrik Bratland og Morten Pedersen.

Rune Almenning Jarstein - 7

Kunne ikke gjøre noe med scoringen til Michael Gregoritsch etter 35 minutter. Kastet seg i riktig retning på straffesparket til Marcel Sabitzer, men rakk ikke fram. Kan ikke lastes for baklengsmålene, og holdt Norge inne i kampen i 2. omgang. Norges beste.

Omar Elabdellaoui - 4

Som vanlig oppofrende og full av innsats. Men denne gangen var viljen større enn evnen. Virket kamprusten.

Kristoffer Ajer - 4

Klarte ikke å fange opp ballen før Michael Gregoritsch ga Østerrike 1-0. Kom med full luftstyrke inn i situasjonen, bommet - og bak plukket Gregoritsch opp ballen.

Tore Reginiussen - 5

Rutinert og sterk i duellene. Men måtte sammen med resten av forsvaret gi tapt for det østerrikske presset. Gjorde ingen feil som fikk store konsekvenser.

Haitam Aleesami - 4

Ikke noe i veien med innstillingen. Men slapp ofte forbi seg folk på venstresida. Hadde et OK offensivt bidrag i første omgang etter initiativ fra Haaland, men ingen Aleesami på sitt beste, dette.

Stefan Johansen - 4

Klarte aldri å ta tak i kampen. Har ingen høy stjerne i Fulham, noe som har gått utover selvtilliten. Var involvert i en tidlig fase av Norges scoring. Måtte gå av banen 22 minutter før slutt.

Sander Berge - 4

Sterk i duellene defensivt. Flink til å komme oppi mannen. Det første offensive drivet kom først i starten av andre omgang. Skulle sett mer av dette. Ga Østerrike straffespark, da ballen touchet hånda.

Mathias Normann - 3

Debuterte fra start for Norge. Puslete i duellene og upresise pasninger. Pådro seg gult kort etter 51 minutter. I sum en svært svak landskamp. Spilte seg noe opp på slutten.

Morten Thorsby - 3

Mistet ballen i forkant av Østerrikes 1-0-scoring. Klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Ble løpende imellom og traff verken med pasningene eller var spesielt god i duellene.

Joshua King - 3

Fikk lite å jobbe med før han ble byttet ut etter 64 minutter. Hadde noen helhjertede defensive løp, men en spiss skal skape sjanser og score mål. Det skjedde først da King ble erstattet av Alexander Sørloth. Svak kamp.

Erling Braut Haaland - 5

Enorm for Borussia Dortmund denne sesongen, men hadde ikke scoret for Norge før denne kampen. Fikk til lite i første omgang, men etter 66 minutter kom scoringen. Flott pasning fra innbytter Sørloth.

INNBYTTERE

Martin Linnes - 4

Fikk 30 minutter for Thorsby.

Alexander Sørloth -

Fikk 26 minutter for King. For kort tid til å få børskarakter.

Markus Henriksen -

Fikk 22 minutter for Johansen. For kort tid til å få børskarakter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer