Norge - Spania 1-1

Børsen: Han herjet

Norge leverte tidvis en imponerende forestilling mot Spania og klarte 1-1. Joshua King var Norges beste spiller. Her er Dagbladets spillerbørs.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Spania 1-1 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Første omgang var bra og Norge holdt Spania til 0-0. Rett etter pause scoret Saúl Ñíguez på langskudd.

0-1 så ut til å sluttresultatet, så scoret Joshua King på straffespark rett før slutt.

Slik spilte Norge etter Dagbladets vurdering. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best.

Vurdert av Tore Ulrik Bratland og Morten Pedersen

Rune Almenning Jarstein - 5

Markerte seg med inngripen tidlig i kampen. Ble satt på overraskende få prøver i første omgang, men rett etter pause var «helvete» løs. Jarstein slapp inn et langskudd fra Saúl Ñíguez. Han burde tatt skuddet, men spilte ellers en god kamp.

Omar Elabdellaoui - 7

Meget elegant på innlegg etter 20 minutter. Flotte offensive bidrag, men valgte feil rett før pause da han burde gitt ballen til ledig Ødegaard foran mål. Det kunne gitt 1-0. Men én av flere spillere som markerte seg svært positivt for Norge.

Håvard Nordtveit - 5

Var med i krigen fra start. Men ble skadet etter å ha vært involvert i to situasjoner den første halvtimen. Måtte ut og ble erstattet av Hovland.

Kristoffer Ajer - 6

Sterk og kompromissløs. Dirigerte de andre og har utviklet seg til å bli norsk forsvarssjef. Men hvorfor snudde han ryggen til skuddet på 0-1-scoringen til Saúl Ñíguez?

Haitam Aleesami - 7

Var påskrudd fra start. Mye foregikk på hans venstreside før pause, men Aleesami var med - både defensivt og offensivt. Har tydelig hevet nivået etter overgangen til franske Amiens. En av hans beste landskamper.

Stefan Johansen - 5

En arbeidsmaur i denne kampen. Gikk «all in» i duellene og løp mye. Veldig synlig før pause. Ble byttet ut med Alexander Sørloth 27 minutter før slutt da Norge lå under med 0-1 og trengte mer offensiv kraft.

Sander Berge - 6

Leverte en solid første omgang, men klarerte dårlig i forkant av Spanias 1-0-scoring. Sendte ballen ut i farlig rom og burde løst den avgjørende situasjonen bedre. Sterk i forsvarsspillet. Trygge pasningsvalg.

Markus Henriksen - 5

Får ikke spilletid i Hull, på grunn av forskjellige omstendigheter. Det bar noe av spillet preg av. Men Henriksen er en rutinert mann og leverte som flere andre en god landskamp.

Ole Selnæs - 7

Hadde blikk for spillet og gjorde mange klok valg hele veien. Kom til flott skuddmulighet etter 72 minutter etter nydelig heading fra Sørloth. God offensivt for Norge.

Martin Ødegaard - 6

Publikumsyndling nummer én på Ullevaal. Men ble ikke synlig før etter 20 minutter. Da preget han spillet mer. Ble likevel ikke den ballfordeleren vi har sett i tidligere kamper, men det skyldes også færre oppspillsmuligheter på topp.

Joshua King - 8

Herlig innsats på topp - løp mye. Ble litt alene til tider og hadde problemer med å finne en medspiller da han kom seg fri fra det spanske forsvaret. Utgjorde den største trusselen mot spanjolene. Fikk sin fortjente scoring til slutt, på straffespark. Er blitt en betydelig landslagsspiller for Norge.

INNBYTTERE

Even Hovland - 6

Fikk 59 minutter for Nordtveit. Leverte et solid innhopp.

Alexander Sørloth -

Fikk 27 minutter for Stefan Johansen. For lite på banen til å bli vurdert. Du må ha spilt i minst 30 minutter.

Bjørn Maars Johnsen -

Fikk 7 minutter for Markus Henriksen. For lite på banen til å bli vurdert. Du må ha spilt i minst 30 minutter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer