Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Børsen: Han reddet Norge

Slik vurderer Dagbladet Norges spillere etter kampen mot Frankrike.

Keeper Torbjørn Bergerud hylles etter mesterkampen mot Frankrike. Vis mer
  • Frankrike - Norge 26-28 (15-14)

TRONDHEIM (Dagbladet): Norge hadde muligheten til å sende Frankrike ut av håndball-EM i kveld.

Trondheim Spektrum var fylt til randen med norske supportere. De ble vitne til en tøff og jevn batalje mellom to av verdens beste håndballag.

Det ble en skikkelig thriller som Norge gikk seirende ut av. Norge er dermed videre til hovedrunden, mens Frankrike er ute av mesterskapet.

Slik vurderer Dagbladet Norges spillere:

Torbjørn S. Bergerud 8

Starter kampen med et par fine redninger, men så går det mer tilbake til tendensen fra åpningskampen mot Bosnia. Det renner inn bak Bergerud før pause, men han får heller ikke mye hjelp fra forsvaret. Bidrar med flere svært viktige redninger i andre omgang og bidrar til å sende Frankrike ut av EM. En fantastisk andre omgang av førstekeeperen.

Kristian Sæverås

For lite spilletid til å bli vurdert.

Magnus Jøndal 6

Får tilliten som Norges straffeskytter og er sikker som banken. Setter to fra sjumeteren og har et spillemål før pause. I andre omgang kommer straffebommen og også returen bommer vanligvis sikre Jøndal på. Får en revansje da han setter sin neste sjanse.

Alexander Blonz

For lite spilletid til å bli vurdert.

Kristian Bjørnsen 7

Kapteinen er god på kanten før pause. Scorer to fine mål og legger opp til en fantastisk flyger med Sagosen. Sørger i tillegg for at Frankrike får en tominutter og at Norge får straffekast. Bjørnsen er sikkerheten selv fra kanten og får 100 prosent uttelling i denne kampen.

Kevin M. Gulliksen

Ikke nok spilletid til å bli vurdert.

Magnus Gullerud 7

Hadde problemer på linja i den første omgangen. Gullerud startet kampen med tre bom, men fikk til slutt en scoring før pause. Bidrar godt i forsvar og er litt mer effektiv i starten av andre omgang, hvor han setter to raske mål. Kjemper godt i forsvar, noe som bidrar til at Norge snur kampen i andre omgang.

Petter Øverby 7

Er viktig i Norges forsvar. Står godt imot franskmennene i starten av kampen, men så slipper han og resten av forsvaret inn litt for mange mål før pause. Får én tominutter. Står godt i forsvar etter pause og kjemper fantastisk mot franskmennene.

Tom Kåre Nikolaisen

Ikke nok spilletid til å bli vurdert.

Sander Sagosen 7

Sagosen elsker å spille i Trondheim. Tar ansvar i Norges offensive spill og går til pause med seks nettkjenninger. Flyversamarbeidet med Bjørnsen var en oppvisning i angrepskunst. Får også et par bom når han prøver å ta ansvar. Fortsetter å stå fram etter pause og scorer nye viktige mål.

Christian O'Sullivan 5

Får en del tillit som playmaker for Norge. Sørger for at ballen flytter seg raskt rundt. Har en scoring og en bom til pause.

Gøran Johannessen 4

Kommer inn som innbytter etter hvert. Har to bomskudd og en brøyt før pause.

Magnus Abelvik Rød 3

Abelvik Rød fikk det ikke til å stemme før pause. Den høyreiste høyrebacken prøver seg fra distanse ved flere anledninger, men det blir tre bom og ingen scoringer til pause. Lager også en straffe til Frankrike. Får mindre spilletid etter pause.

Eivind Tangen

For lite spilletid til å bli vurdert.

Sander A. Øverjordet

For lite spilletid til å bli vurdert.

Harald Reinkind 6

Tysklandsproffen får endelig tillit i mesterskapet. Kommer inn i første omgang og scorer nesten umiddelbart. Har også én bom. Også den andre omgangen starter han med en scoring og fyller på med to til før full tid.