Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Malta - Norge 1-2

Børsen: Han skilte seg ut

Sander Berge best da Norge vant 2-1 over Malta. Her er dommen over de norske spillerne etter en svak kamp.

NORSK JUBEL: Alexander Sørloth blir gratulert etter 2-1-målet til Norge. Til venstre: Lagets beste, Sander Berge. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
NORSK JUBEL: Alexander Sørloth blir gratulert etter 2-1-målet til Norge. Til venstre: Lagets beste, Sander Berge. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
  • Malta - Norge 1-2

MALTA (Dagbladet): Norge tok en oppskriftsmessig ledelse mot Malta i kveld. Målscorer: Joshua King etter sju minutter.

Da så det ut til bare å gå én vei, men rett før pause utliknet Maltas Paul Fenech. Alexander Sørloth sørget for 2-1 og seier i det 62. minutt.

Slik spilte Norge, slik Dagbladet vurderer det. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best.

Vurdert av Tore Ulrik Bratland og Morten Pedersen

Ørjan Håskjold Nyland - 5

Kom inn for Jarstein etter å ha vært ute med skade i lang tid. Som ventet en rolig dag på jobb. Kan ikke lastes for 1-1-scoringen rett før pause.

Jonas Svensson - 4

Fikk endelig sjansen for Norge. Benyttet den bra i første omgang. Løp opp og ned langs høyrekanten. Ble flyttet opp til midtbanen etter pause, uten hell.

Kristoffer Ajer - 6

Gikk fram flere ganger, spesielt i første omgang, og ble ikke stoppet før han omtrent var på 16-meteren til Malta. Startet angrepet på 1-0-scoringen. God kamp.

Tore Reginiussen - 4

Var svak i duellen da han slapp til Malta på lagets første sjanse etter 30 minutter. Hadde også noen andre svake involveringer. Klart svakere enn mot Færøyene fredag.

Birger Meling - 4

Var god fram til Malta utliknet til 1-1. Gjorde en tellefeil da Paul Fenech scoret og var ikke klar over at han kom inn bak ham. Må trekkes for brøleren, men ellers en OK kamp.

Mats Møller Dæhli - 6

Solid hele veien i første omgang. Hadde ballen. Søkte pasninger og løsninger. Nest sist på ballen da King ga Norge 1-0. Ble tatt av i pausen etter en smell.

Sander Berge - 7

Blir bare bedre og bedre for Norge. Mer framoverrettet i spillet. Gikk på løp og fant medspillere med pasninger. Delaktig i begge scoringene, på 2-1 var han nest sist. Norges beste spiller.

Markus Henriksen - 5

Nok en landskamp der Henriksen leverte en jevnt over solid innsats. God i gjenvinningsspillet. Grovarbeider uten å skinne.

Iver Fossum - 5

Virket pigg og fin hele veien. Var mye nede og hentet ballen - og var delaktig i det oppbyggende spillet. Vi savner mer sluttprodukt.

Alexander Sørloth - 6

Jobbet iherdig på topp. Var fortvilet da han ikke fikk - og burde fått - ballen fra King etter 28 minutter. Fikk sin revansje da han ga Norge 2-1, som også ble matchvinnerscoringen.

Joshua King - 5

Sendte Norge i ledelsen etter sju minutter. Var også involvert i to andre målsjanser i første omgang. Burde spilt til Sørloth på den siste. Bommet på straffe. Har vært bedre for Norge.

INNBYTTERE

Omar Elabdellaoui - 5

Spilte 45 minutter for Sander Berge. Jevnt over solid.

Tarik Elyounoussi -

Spilte i 25 minutter for Svensson. For kort tid til å bli vurdert.

Fredrik Ulveastad -

Fikk ett minutt for King. For kort tid til å bli vurdert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media