Børsen: Helt enorm

Slik vurderer Dagbladet Norges spillere etter kampen mot Island.

SEMIFINALE: Sander Sagosen gliste bredt på spørsmål om avansement i EM. Video: Rødt Kort. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Island 31-27 (19-12)

TRONDHEIM (Dagbladet): Det var duket for en nordisk duell i Malmö Arena i kveld. Norge var ubeseiret i EM før kampen og klarte å holde vedlike seieresrekka mot Island.

Håndballgutta spilte en ellevill førsteomgang. Det kom godt med da de siste 30 minuttene var langt under pari.

Slik vurderer Dagbladet Norges spillere:

Torbjørn S. Bergerud 5

Norges førsteskanse får mindre å jobbe med en vanlig i første omgang. Redder seks og bidrar godt til en suveren norsk ledelse. Etter pause rant det inn bak Bergerud og det norske forsvaret.

Espen Christensen

For lite spilletid til å bli vurdert. Kommer inn til sine første minutter etter å ha blitt hentet inn i troppen. Redder straffe med en gang.

Magnus Jøndal 6

Det blir en bom fra straffemerket, men kantspilleren leverer varene når han får sjansen fra venstre. Går til pause med fire flotte scoringer. Bidrar også godt i forsvar gjennom hele kampen.

Alexander Blonz

For lite spilletid til å bli vurdert.

Kristian Bjørnsen 5

Norges kaptein står godt i forsvar og er delaktig i Norges defensive suksess. Offensivt blir det ikke like mye å juble for den første halvtimen. Rett etter pause fikk han sitt første scoring etter en fin kontring.

Kevin M. Gulliksen

Ikke nok spilletid til å bli vurdert.

Magnus Gullerud 6

Står som vanlig svært solid i forsvar og dytter unna sterke islendinger. Én gang gikk han litt over streken og fikk et gult kort av dommerne. Ett mål til pause. Fyller på med ett til de siste 30 minuttene. Da rant det imidlertid inn bak Norges forsvar.

Petter Øverby 7

Står som en bauta defensivt. Sammen med flere andre skal han ha æren for at Island bare scorer 12 til pause. Ender opp på to mål på tre forsøk, men sliter litt sammen med resten av Norge defensivt.

Tom Kåre Nikolaisen

Ikke nok spilletid til å bli vurdert.

Sander Sagosen 9

Har vært ustoppelig i dette mesterskapet og heller ikke islendingene klarte å finne kuren mot Sagosen-scoringer. Banker inn fem på sju forsøk (én straffebom) den første halvtimen. Er svært sentral i det offensive spillet og finner lagkameratene på genialt vis gang på gang. Norge spiller dårlig i andre omgang, men Sagosen redder Norge fra for nervøse stillinger. Scorer fire nye mål etter pause.

Christian O'Sullivan 8

Rett og slett helt enorm. O'Sullivan har en håndballhjerne ulik alle andre, og finne løsningene offensivt. Spiller andre fri og tar ansvar selv ved å banke inn fire mål før pause. Er også bunnsolid defensivt. Ikke like suveren etter pause, da Island kom bedre inn i kampen og fant ut av Norges spill i større grad. Ender på seks mål

Gøran Johannessen 6

Stormer gjennom Islands forsvar to ganger før pause. Det resulterer i to mål. Står, som resten av laget, godt imot defensivt.

Eivind Tangen

For lite spilletid til å bli vurdert.

Sander A. Øverjordet

For lite spilletid til å bli vurdert.

Harald Reinkind 6

Når Magnus Abelvik Rød er skadet, er det Reinkind som er førstevalget på høyrebacken. Spiller svært godt begge veier på banen. I angrep blir det to mål til pause. Reinkind banker inn like mange etter pause. En godkjent kamp av høyrebacken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer