Børsen: Oftedal-show!

Slik spilte de norske spillerne mot Serbia.

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Serbia 28-25 (13-12)

KUMAMOTO (Dagbladet): Norge jaktet sin tredje strake seier i VM. Serbia hadde også åpnet med to seire, og de to lagene kjempet om førsteplassen i gruppa.

I en skikkelig VM-thriller, var det Norge som stakk av med seieren.

Slik vurderer Dagbladet Norges spillere:

Silje Solberg (målvakt) 8

Norges førstevalg leverer gjennom hele første omgang, og bidrar med flere viktige redninger. Fortsetter storspillet etter pause, og redder en straffe på et viktig tidspunkt. En imponerende kamp.

Andrea Austmo Pedersen (målvakt)

For lite spilletid til å bli vurdert.

Stine Bredal Oftedal 9 (Norges beste)

Er aktiv og bidrar med flere gode framspill. Viser også fram skuddarmen, og er Norges toppscorer til pause med tre mål. Norges kaptein fortsetter å imponere etter pause, med lekre finter og frekke avslutninger. Kapteinen tar ansvar, som ender på sju scoringer.

Kari Brattset 6

Scorer kveldens første for Norge, og står godt i forsvaret. Har mye å stri med med Serbias strekspiller, som var en av kampens store spillere. Løser utfordringen tidvis fint.

Silje Waade 5

Åpner kampen med et enkelt balltap, men får inn en scoring ikke lenge etter. Er imidlertid best i forsvar, og får ikke helt sving på skuddene. Har et balltap i andre omgang, som Hegh Arntzen retter opp for henne. Retter opp mye med godt forsvarsspill.

Emilie Hegh Arntzen 7

Ikke kommet skikkelig i gang med avslutningene tidligere i VM, men i minuttene før pause løsnet det fra langt hold. Før det hadde hun også satt et og bommet på et straffekast. Får dunket inn det siste før pause, slik at Norge ledet. Fortsetter å hamre inn mål. En god kamp med sju scoringer.

Sanna Solberg-Isaksen 5

Er litt anonym offensivt, men bidrar godt i forsvar. Det var også det viktigste for Norge i denne tøffe kampen. Får lite spilletid i andre omgang.

Marit Røsberg Jacobsen 5

Starter kampen, men bommer dessverre på noen åpenbare sjanser offensivt før pause. Er litt anonym, og blir byttet ut med Aune som spiller resten av kampen.

Camilla Herrem 7

Herrem har hatt en sterk start på mesterskapet, og scorer med en gang hun kommer inn. Skaffer også straffe og putter ett til før pause. Friskest av vingene. Viser hvor viktig tempoet hennes er for Norge. Er like sikker fra kanten etter pause.

Heidi Løke 6

Kommer inn og scorer umiddelbart. Som alltid. Det skjer en endring i forsvaret med hun på banen. Setter sitt andre sekunder før full tid.

Ingvild Bakkerud

For lite spilletid til å bli vurdert.

Malin Aune 6

Kommer inn og setter den i kassa. Det gjør hun også etter pause. Et friskt pust på kanten, som setter sitt tredje kort tid før full tid.

Moa Högdahl

For lite spilletid til å bli vurdert.

Marta Tomac

For lite spilletid til å bli vurdert.

Helene Gigstad Fauske

For lite spilletid til å bli vurdert.

Stine Skogrand 6

Kommer inn som et friskt pust, og gjør en nydelig finte. Utfordrer forsvaret umiddelbart, og setter to mål på to skudd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer