ENGASJERT: Serbias scoring i ekstraomgangene fikk det til å koke over for John Arne Riise. Video: Rødt Kort Vis mer

Børsen: Slakt

Norge skal ikke til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter 1-2-tapet for Serbia i kveld. Flere av spillerne slaktes, i en av de svakeste børsene Dagbladet har gitt noen gang.

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Serbia 1-1 (1-2 etter ekstraomganger)

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge møtte Serbia i EM-playoff på Ullevaal i kveld. Laget havnet under ni minutter før slutt etter scoring av Sergej Milinkovic-Savic. Mathias Normann reddet 1-1 like før full tid.

Kampen gikk til ekstraomganger. Der avgjorde Milinkovic-Savic for Serbia.

Slik vurderer Dagbladet de norske spillerne. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best. Vurdert av Tore Ulrik Bratland og Morten Pedersen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Rune Jarstein - 7

Fikk en travel første omgang. Vi noterte fem sjanser til serberne, men ballene endte ofte utenfor. Jarstein påskrudd da han ble satt på prøve. Hadde flere avgjørende redninger, men klarte ikke å redde Norge alene.

Omar Elabdellaoui - 3

Ble forbiløpt flere ganger før pause. Hevet seg til andre omgang, der de offensive bidragene kom stadig oftere. Dette var likevel en av hans svakere kamper, sammen med resten av et elendig forsvar.

Tore Reginiussen - 3

Fikk mye å gjøre før pause. Aleksandar Mitrovic var en konstant trussel, men Fulham-spissen er ikke i sin beste form. Reginiussen tapte flere dueller. Byttet ut til ekstraomgangene.

Kristoffer Ajer - 2

Hadde i likhet med Reginiussen en travel dag på jobb. Var svak i opptakten til Serbias 1-0-scoring ni minutter før slutt. Klarte heller ikke å følge mannen sin på 2-1-scoringen til Serbia i første ekstraomgang.

Haitam Aleesami - 2

Norges svakeste punkt i forsvar før pause. Hadde en grusom bom på ballen allerede etter seks minutter. Slapp serberne forbi seg ved flere anledninger og var upresis i pasningsspillet. Klubbløs og bærer preg av dette.

Martin Ødegaard - 4

Startet usynlig. Klarte ikke å drive spillet framover, sånn han gjør i sine beste stunder. Men flott corner til Haaland etter drøye halvtimen, som resulterte i Norges første målsjanse. Spilte seg opp, men var ikke i nærheten av Ødegaard-klasse.

Sander Berge - 3

Klarte aldri å sette sitt preg på oppgjøret. Hadde ballen en del, men klarte sjelden å drive spillet framover. Skuffende kamp.

Markus Henriksen - 2

Gjorde ingenting ut av seg i første omgang. Svak i duellene og pasningene. Byttet ut til pause. Var han preget av leggskaden han pådro seg i helga? Det så i alle fall sånn ut. Med renter.

Stefan Johansen - 2

Spilte svært bra mot Nord-Irland sist. Men denne kampen evnet han aldri å ta tak i. Måtte ut med skade halvveis i andre omgang. Bærer preg av lite spilletid i Fulham.

Erling Braut Haaland - 4

Kom til Norges første målsjanse etter drøye halvtimen. Men headingen etter corner fra Ødegaard var ikke like imponerende. Tok noen sugende returløp. Men Haaland er en målscorer. Og i denne kampen manglet han briljansen fra Bundesliga.

Alexander Sørloth - 3

Fikk muligheten på hodet rett før pause, med headingen ble for løs. Var lite involvert i spillet, men ble heller ikke foret med så mange pasninger. Satte aldri sitt preg på kampen. Så ut som om han var tilbake i Crystal Palace-tida.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Innbyttere

Mathisen Normann - 5

Kom inn for Henriksen etter pause. Markerte seg umiddelbart med et gult kort. Utliknet til 1-1 på skudd fra 16 meter to minutter før slutt.

Joshua King - 3

Fikk 24 minutter for Johansen før ekstraomgangene. Var hissig på å markere seg, uten å gjøre det nok.

Stefan Strandberg - 3

Kom inn for Reginiussen i første ekstraomgang. Svak sammen med resten av forsvaret på 2-1-scoringen til Serbia.

Martin Linnes -

Kom inn for Aleesami i andre ekstraomgang. For kort tid til å bli vurdert.

Mohamed Elyounoussi -

Kom inn for Ødegaard i andre ekstra omgang. For kort tid til å bli vurdert.

Morten Thorsby -

Kom inn for Elabdellaoui i andre ekstra omgang. For kort tid til å bli vurdert.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer