Fotball-VM for kvinner 2019: Børs

Børsen: Sov da det gjaldt som mest

Svikt i markeringene og ubalanse på høyrekanten ble Norges akilleshæler da England vant 3-0 i kvartfinalen i VM.

PÅ ETTERSKUDD: Både 1-0 og 2-0 kom etter angrep på Norges høyrekant og sløve markeringer av Norges midtstoppere. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
PÅ ETTERSKUDD: Både 1-0 og 2-0 kom etter angrep på Norges høyrekant og sløve markeringer av Norges midtstoppere. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB ScanpixVis mer
  • Norge - England 0-3 (0-2)

LE HAVRE (Dagbladet): Norge møtte England i kveld i kvartfinalen i VM, og kunne ikke fått en verre start med baklengs etter to minutter.

Scoringen var den nest raskeste i utslagsrundene i VM-historien.

2-0, i likhet med 1-0, kom også etter et innlegg fra høyrekanten, som var Norges akilleshæl i første omgang.

Da Lucy Bronze banket inn 3-0 fra 17 meter etter en innøvd frisparkvariant, var drømmen om medalje i realiteten over for de norske fotballjentene, selv om de presset på for scoring til siste slutt.

Her er børsen på de norske spillerne. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best.

Vurdert av Håkon Østmoe Brandsnes og Morten Pedersen.

KEEPER

Ingrid Hjelmseth - 5

Kan ikke gjøre mye på 1-0- og 2-0-scoringen. Er mulig å redde 3-0-scoringen, men heller ingen tabbe av den 173 centimeter høye keeperen. Avslutter kampen med en flott strafferedning.

FORSVAR

Ingrid Moe Wold - 4

Får en stor sjanse på bakre stolpe midtveis i andre omgang, men varter opp med et grusomt mottak.

Maren Mjelde - 4

Norges kaptein går foran i duellene som vanlig, men følger ikke Ellen Whites løp på 2-0-scoringen. Er villig til å få seg en skikkelig karamell på 3-0, men skuddet til Lucy Bronze gikk rett forbi ansiktet til Mjelde.

Maria Thorisdottir - 3

Ser på ball i stedet for å følge med på motspillerne på 1-0, noe som gjør at to engelskmenn får stå helt alene. Sover også da Ellen White smyger seg bak og dundrer ballen i tverrliggeren. Dytten i ryggen på Steph Houghton, som leder til straffespark, er unødvendig.

Kristine Minde - 4

Straffes for sine offensive bidrag på 1-0 og 2-0. Kommer stadig på etterskudd på venstrekanten og sliter rett og slett med å ta tempoet. Skaper derimot flere farligheter gjennom sine offensive løp, noe som trekker karakteren oppover.

MIDTBANE

Karina Sævik - 5

Et lyspunkt i en tam og svak første omgang. Utfordrer og prøver, men får ingen belønning. Ofres etter en time da Norge trenger mer offensivt skyts.

Ingrid Syrstad Engen - 5

Makter ikke å stoppe Lucy Bronze på innlegget som førte til 1-0, men kan ikke klandres for mye for det. God i duellspillet.

Vilde Bøe Risa - 4

Anonym. Gjør lite ut av seg.

Guro Reiten - 4

Kunne ha hjulpet Minde mer på 1-0. Kunne og burde ha vært mer uselvisk da Norge kontret etter en halvtime. En pasning til Karina Sævik, ville gitt en enorm norsk mulighet. Byttet ut for Amalie Eikeland med et kvarter igjen.

ANGREP

Isabell Herlovsen - 5

Ganske usynlig i første omgang. Åpner andre omgang med å nesten servere en nordmann på blank kasse. Kjemper og kommer alene med keeper på 3-0, men den engelske målvakten går seirende ut.

Caroline Graham Hansen - 4

Hun prøver og prøver, men får ikke så mye til. Blir ofte isolert og alene mot flere engelske forsvarere. Da blir det vanskelig.

INNBYTTERE

Lisa-Marie Karlseng Utland (28 min. for Sævik) - For kort tid til å bli vurdert.

Amalie Eikeland (16 min. for Reiten) - For kort tid til å bli vurdert.

Synne Skinnes Hansen (5 min. for Moe Wold) - For kort tid til å bli vurdert.