Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Børsen: Verdensklasse

Slik vurderer Dagbladet Norges spillere.

STJERNE: Sander Sagosen sto fram som Norges store spiller. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Norge - Bosnia 32-26 (17-12)

TRONDHEIM (Dagbladet): Norge var regnet som store favoritter i EM-åpningen mot Bosnia.

Christian Berge og hans menn har lengtet etter at EM på hjemmebane skulle kastes i gang, og herrelandslaget kunne ikke fått en bedre start på mesterskapet.

Norge dro gradvis fra bortelaget, og spesielt Sander Sagosen sto fram for vertsnasjonen.

Slik vurderer Dagbladet Norges spillere:

Torbjørn S. Bergerud 3

Ingen stor førsteomgang av Norges førstekeeper. Går til pause med to redninger. Sæverås kommer inn og får fortsette i starten av andre omgang. Kommer inn igjen senere i omgangen.

Kristian Sæverås 6

Ble valgt som andrekeeper foran Espen Christiansen. Kommer inn for Bergerud og gjør en fin figur. Har noen gode redninger før pause og fortsetter i samme spor etter pause. Kan det bli større konkurranse om keeperposisjonen enn først ventet?

Magnus Jøndal 6

Ser ut til å være i bra slag, som i VM i fjor. Gikk til pause med 100 prosent uttelling og to fine mål. Pådrar seg imidlertid en tominutter. En litt stille kamp for kantspilleren, men han får en ny scoring i andre omgang.

Alexander Blonz

Ikke nok spilletid til å bli vurdert. Kommer inn og scorer etter pause.

Kristian Bjørnsen 5

Norges kaptein bidrar til å skape fart i angrepet og har en målgivende i løpet av den første halvtimen. Går til pause med en scoring og en bom.

Kevin M. Gulliksen

Ikke nok spilletid til å bli vurdert. Kommer inn i andre omgang og scorer ett mål.

Magnus Gullerud 7

Gullerud og Norges forsvar sliter litt med Bosnias 39 år gamle stjerne, Nikola Prce, men det er alt i alt en solid kamp av ham. Bidrar med to scoringer til pause. Fortsetter det solide spillet etter pause med nye scoringer.

Petter Øverby 7

Er god i forsvar og bidrar godt andre veien også. Scorer to mål selv og skaffer en straffe før pause. Gjør også en god figur etter pause med ny viktige scoringer og står fram i Norges seier.

Tom Kåre Nikolaisen

Ikke nok spilletid til å bli vurdert.

Sander Sagosen 9

Står virkelig fram på hjemmebane i Trondheim og er Norges store spiller i denne kampen. Mye av ansvaret ligger på Sagosen i dette mesterskapet og han er sitt ansvar bevisst. Går til pause med hele sju scoringer og er avgjørende i Norges spill. Rett og slett verdensklasse! Fortsetter å imponere etter pause og ender på tolv scoringer.

Christian O'Sullivan 4

Scorer ett til pause, men det blir for mye bom. Tre bomskudd er litt for mye.

Gøran Johannessen 5

Fikk lite tillit før pause, men kommer inn etter sidebytte og gjør en fin figur. Scorer tre mål totalt sett, men har riktignok noen bom også.

Magnus Abelvik Rød 5

Viser fram skuddarmen ved et par anledninger og scorer to mål til pause. Det blir også én bom. Har også én teknisk feil som spolerer et norsk angrep.

Harald Reinkind For lite spilletid til å bli vurdert.

Eivind Tangen 4

Gikk til pause med en bom, men fikk mer tillit etter pause. Det blir imidlertid en del bom der også, og Tangen setter to av seks skudd.

Sander A. Øverjordet

Ute med sykdom.