Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bortdømt i VM-finalen

Henriette Birkeland Kitel vant sølv, men skulle hatt gull i 57 kilos klassen i det første kvinne-VM i boksingen. Hun ble bortdømt i finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå skal jeg vel ikke si at jeg er direkte misfornøyd, men jeg trodde jeg hadde vunnet da kampen mot Zhang Maomao var over. Før den siste runden lå jeg under med to poeng hos dommerne, men jeg satte inn et ekstra gir i den siste runden, fikk inn mange treffere, men det ga likevel ikke poeng. Jeg hadde ikke akkurat dommerne på min side, sa Henriette Birkeland Kitel til NTB etter søndagens finale.

Hun tapte 14-8 mot den kinesiske jenta, og hun la ikke skjul på at det var et litt bittert nederlag, for seieren var så nær, så nær.

- På banketten nå i kveld og like etter at kampen var over, var det veldig mange som kom bort til meg og sa at jeg skulle ha vunnet kampen, sa Oslo-jenta. Det var altså ikke bare den lille norske troppen i mesterskapet som ikke forsto hvordan dommerne kunne gi den kinesiske jenta seieren.

Jevnt

Det var ventet at det skulle bli en jevn finale i 57 kilos klassen, og det ble jevnt, men de fleste, bortsett fra dommerne, mente at den norske jenta var klart best i sisterunden.

- Jeg fikk inn mange treffere på Maomao. Hodet hennes bikket fra side til side flere ganger i løpet av sisterunden, men for å få poeng må alle de tre dommerne trykke på poengknappen samtidig. Det skjedde ikke, sier Birkeland Kitel.

Hun har bokset fire veldig bra kamper i mesterskapet i amerikanske Scranton, og hun er fornøyd med sølvet, selv om det skulle vært gull. Likevel er det grunn til å merke seg at hun har vunnet den første norske VM-medaljen i boksing siden 1993, da Geir Hitland vant bronsen i Tammerfors-VM det året. Han kopierte Ole Klemetsen, som vant bronsen i Sydney to år tidligere.

Til Aten i 2004

I Aten-OL i 2004 kommer trolig boksing for kvinner til å bli prøvegren, og det er et naturlig mål for Henriette Birkeland Kitel.

- Nå skal jeg ta en liten pause når jeg kommer hjem, men i januar blir det full fart igjen med både boksing og kickboksing. De første målene mine er EM i kickboksing og VM i vanlig boksing til høsten, men det er klart OL i 2004 spøker i bakhodet. Jeg kommer helt sikkert til å satse på det, sier Henriette til NTB.

Hun trener sammen med Renate Medby når hun er i Norge, men før de store og viktige stevnene går hun en del sparringrunder mot sine mannlige treningskamerater.

- Mange sier jeg har en guttete måte å bokse på, og det kommer nok av at jeg trener en del sammen med guttene, sier den norske sølvvinneren.

(NTB)

Hele Norges coronakart