Borte verst for Sandefjord

Tromsø tok alle poengene på Alfheim.

(Dagbladet.no) Tromsø - Sandefjord 2 - 1

Et Sandefjord stinne av selvtillitt etter sist helgs massakre av Viking var motstander da Tromsø spilte sin 250. hjemmekamp i serien. I en morsom førsteomgang bølget spillet fram og tilbake, med store sjanser begge veier. Sandefjord hadde bare tatt to poeng borte denne sesongen, men ville på ingen måte legge seg bakpå.

Sandefjord farlige

Etter åtte minutter samarbeidet Tegström og Adriano fint for omgangens største sjanse.

De klikk-klakket seg forbi forsvaret, og Adriano hadde bare keeper igjen. Men Ramovic klarte å få dekket skuddet og en TIL-stopper fikk headet ballen ut til corner.

Etter dette var det sjanser begge veier, men ingen klarte å sette ballen i kassa. Helge Haugen hadde gode skudd i begge omganger uten å oppnå annet enn cornere, og Samuel Isaksen headet Adrianos knallharde innlegg rett over fra fem meter for gjestene.

Tromsø våkner

Etter pause gikk vertene rett på sak, og satte Sandefjord under press. Ti minutter ut i omgangen kom Douglas Sequeira kom, og innen et minutt var gått var Tromsø i ledelsen.

SENKET SANDFJORD: Trpmsø jubler over nok en  hjemmeseier. Sandefjords bortemareritt fortsetter.
SENKET SANDFJORD: Trpmsø jubler over nok en hjemmeseier. Sandefjords bortemareritt fortsetter. Vis mer

Sequeira spilte inn Strand, som mistet ballen i feltet. Men Samuel Isaksen nølte i forsvar, og Joel Lindpere stormet fram. Han skjøt hardt og lavt, og ballen sneik seg inn bak keeper.

Lindpere fortsatte å herje med Sandefjord, og kunne satt to sjanser til i løpet av de neste minuttene. I stedet var det Morten Moldskred som tegnet seg på scoringslista.

Etter 70 minutter lekte han seg med Sandefjords forsvar utenfor sekstenmeteren. Fra 17 meter plasserte han ballen kontrollert til høyre for keeper.

– Han økte med fem prosent og spilte en god annengang. Målet var rett og slett en klassescoring, slo Tromsø-trener Steinar Nilsen fast overfor NTB.

Straffe

Da virket det som om hjemmesterke Tromsø bare kunne spasere hjem med tre poeng, men plutselig kom Samuel Isaksen fri.

Han spilte ballen forbi Ramovic, og ble sendt i bakken av keeperen. Thomas Sobotzik fintet keeperen til sida, og trillet straffesparket midt i mål.

Sluttspurten ble preget av mer kjemping enn finspill, men Tromsø kunne til slutt innkassere alle poengene.

– En særdeles viktig kamp å vinne for veien videre. Det er alltid viktig å slå et lag i nedrykksstriden. Hadde vi tapt, ville vi fått en typisk Tromsø-høst, sa Steinar Nilsen.

Borte verst for Sandefjord

Sandfjord har dermed fremdeles ikke vunnet borte i årets Tippeliga.

– Det er skuffende nok gang å tape en kamp på bortebane. Det er jo etter rene juniorfeil at de får målene sine, og det blir for kostbart på dette nivået, sa Sandefjord-trener Tor Thodesen.