Bortebane må til for bajasen Victory Håleryd

Han startet på hjemmebanen Momarken sist. Det endte med dundrende galopp. På bortebane stiller bajasen mer skjerpet og med mer respekt.

I kveld er han på Bjerke igjen. Sist det ble triumf var i Oslo med kusken og fast oppasser, stallmann Tore Bjørn Diskerud. Det skjedde i et V65-løp på Bjerke 6. desember i fjor. Da travet den stilige Pine Chip-sønnen 1.16,5a over 2100 meter. Det gjorde hingsten ganske uanstrengt etter å ha overtatt tet ut av første sving. Siden ble det joggetur til seier.

- Da kjentes det ut som han kunne fortsatt en stund til i den samme farten.

Den lange distansen i kveld skal ikke være noe problem, sier kusk Tore Bjørn Diskerud til Dagbladet.no.

Diskerud tar ansvaret når sjefen slikker sol i syden.

-Det ser ut til at kulda fortsetter. For Victory Håleryd spiller det ingen rolle. Han går med sko uansett og hemmes ikke av baneunderlaget, forteller Diskerud.

-Innsatsen sist kan trygt glemmes. Fire omstarter er ikke akkurat hans favorittlikør. Det er en hissig krabat. Gangen før på Solvalla møtte han gode 3-åringer fra spor tolv. Både posisjoner og tempo underveis ble helt feil. Han har klar fordel av autostart. Jeg ser ikke bort fra at vi kan få tet, og vi klemmer til litt fra start, sier Diskerud, som i travmiljøet bare går under kallenavnet Tobben.

Et vesentlig moment ved Victory Håleryd er at han oppfører seg som en bajas på hjemmebanen Momarken. Der er han litt for mye sjef. Han står med to galopper i programraden på de fem siste startene. Begge var på hjemmebanen. Han skjerper seg på bortebane.

-Vi gjør det vi kan for å få teten. Greier vi det, tror jeg han leder hele veien. Han er mye lettere å kjøre i tet, røper Tore Bjørn Diskerud.

SUKSESSDUO. Tore Bjørn Diskerud har kjørt Victory Håleryd en gang før. Det endte i triumf. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SUKSESSDUO. Tore Bjørn Diskerud har kjørt Victory Håleryd en gang før. Det endte i triumf. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Men det er dristig å singlestreke ham. Til det er han for usikker. Kommer vi feilfritt av gårde, er seiersmuligheten stor, mener Tobben.

Veterinæren undersøkte Victory Håleryd forrige torsdag og han var svært fornøyd med ham. Han mente hingsten aldri hadde sett bedre ut.

Moe Odin nyskodd banker

Til slutt en liten bonusopplysning.

Alt meldes å være bra med den store favoritten Moe Odin i V65-4.

-Moe Odin er akkurat skodd. Det ligger vel an til å bli piggføre onsdag. Alt er fint med ham, og han holder sin gode form, melder eier og trener Tor Martin Moe til Dagbladet.no.

-Det blir en spennende startfase. Jeg skulle ønske at stallkameraten og sønnen Moe Brage hadde fått rygg på far.

-Det er i alle fall ingenting som taler mot at Moe Odin skal vinne, betrygger Tor Martin Moe. Dermed er bankeren i orden.

Moe Odin starter innenfor V65-rammen denne gang. De store favorittene har ofte en tendens til å bli gjemt bort og bli satt utenfor det store spillet V75 på lørdagene.

- Det er ikke riktig politikk, at de store profilene settes utenfor V65 og V75-løpene. Jeg synes det er et veldig dårlig signal til publikum. Tenk hvilken omsetningsøkning det ville bli med en stor profil for eksempel i Dagens Dobbel-spillet. Vi får håpe det er kommet for å bli. Ekstra ille blir det når løpet til alt overmål er dagens største løp, som det har en tendens til å være særlig på V75-lørdagene. Profiler selger travsporten bedre enn noe annet, mener Tor Martin Moe.

SLAPPER AV. Trener Per Oleg Midtfjeld tar det med ro. En seier varmer likt med sydensola.