Bortefansen sang «la ham dø». Dette er den rørende oppfordringen fra broren

Skrekkskade i Allsvenskan.

SKADET: Erik Israelsson fikk medisinsk hjelp i et snaut kvarter etter en duell der han scoret og ble matchvinner for Hammarby. Men AIK-supporterne kom med noen lite hyggelige tilrop, som har skapt sterke reaksjoner.
Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix
SKADET: Erik Israelsson fikk medisinsk hjelp i et snaut kvarter etter en duell der han scoret og ble matchvinner for Hammarby. Men AIK-supporterne kom med noen lite hyggelige tilrop, som har skapt sterke reaksjoner. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var i kampen mellom Hammarby og AIK i Allsvenskan at Erik Israelsson (26) headet inn matchvinnerscoringa to minutter før slutt - og ble liggende på bakken, bevisstløs og skadet. Etter å ha fått legehjelp i 15 minutter ble han kjørt vekk i ambulanse.Hovedpersonen uttalte seg for første gang etter hendelsen via Hammarbys nettsted mandag. Han har et brudd i foten, men ikke noe dramatisk. Om seks uker kan han være tilbake på fotballbanen.

Men AIK-fansen sang «ut med pakket - la ham dø» mens han fikk behandling - noe som naturligvis vakte sterke reaksjoner.

I dag tar Israelssons bror, Johan, til orde på sin egen blogg.

Blogginnlegg Johan Israelsson, som også har fartistid i fotballen som både spiller og trener, beskriver minuttene i ettertid der han først så episoden og umiddelbart skjønte at noe gikk galt, så ble kontaktet av familien som var sterkt preget etter skaden.

«Midt oppi alt hører vi motstanderens fans. En stor del av dem, ikke bare et fåtall personer, ønsker vår elskede Erik død. Hvorfor ønsker de at en ung gutt, som bare gjør det han elsker, skal dø? En gutt som er en bror, en sønn, en kjæreste.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer