SKADET: Erik Israelsson fikk medisinsk hjelp i et snaut kvarter etter en duell der han scoret og ble matchvinner for Hammarby. Men AIK-supporterne kom med noen lite hyggelige tilrop, som har skapt sterke reaksjoner.
Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix
SKADET: Erik Israelsson fikk medisinsk hjelp i et snaut kvarter etter en duell der han scoret og ble matchvinner for Hammarby. Men AIK-supporterne kom med noen lite hyggelige tilrop, som har skapt sterke reaksjoner. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpixVis mer

Bortefansen sang «la ham dø». Dette er den rørende oppfordringen fra broren

Skrekkskade i Allsvenskan.

(Dagbladet): Det var i kampen mellom Hammarby og AIK i Allsvenskan at Erik Israelsson (26) headet inn matchvinnerscoringa to minutter før slutt - og ble liggende på bakken, bevisstløs og skadet. Etter å ha fått legehjelp i 15 minutter ble han kjørt vekk i ambulanse.

Hovedpersonen uttalte seg for første gang etter hendelsen via Hammarbys nettsted mandag. Han har et brudd i foten, men ikke noe dramatisk. Om seks uker kan han være tilbake på fotballbanen.

Men AIK-fansen sang «ut med pakket - la ham dø» mens han fikk behandling - noe som naturligvis vakte sterke reaksjoner.

I dag tar Israelssons bror, Johan, til orde på sin egen blogg.

Blogginnlegg Johan Israelsson, som også har fartistid i fotballen som både spiller og trener, beskriver minuttene i ettertid der han først så episoden og umiddelbart skjønte at noe gikk galt, så ble kontaktet av familien som var sterkt preget etter skaden.

«Midt oppi alt hører vi motstanderens fans. En stor del av dem, ikke bare et fåtall personer, ønsker vår elskede Erik død. Hvorfor ønsker de at en ung gutt, som bare gjør det han elsker, skal dø? En gutt som er en bror, en sønn, en kjæreste.»

Han fortsetter:

«Jeg vil så gjerne tro at menneskene er bedre enn dette. Jeg vil tro på humanitet. På medmenneskelighet. Et samfunn der vi tar hånd om hverandre. Der vi elsker, ikke hater. Og fotballen, den skal være fin. Den skal være vakker. Ikke mørk. Ikke hard. Ikke kald.»

Oppfordring Han beskriver videre sin bror som helten i kampen, men det spiller for ham ingen rolle.

«For meg kommer han alltid til å være verdens beste bror. Og det er det som betyr noe,» skriver Israelsson videre, og takker for støtten. Samtidig avslutter han med en oppfordring:

«Ta ikke hverandre for gitt. Ingen vet hvordan morgendagen ser ut. Samhold. Respekt. Kjærlighet.»

Beklager uttalelsene Hammarby og AIK er store rivaler. I dag går AIK ut med en uttalelse der de beklager ropene fra supporterne:

- AIK Fotball vil be Erik Israelsson og hans pårørende, Hammarby og publikum på Tele 2 Arena om unnskyldning for de uakseptable ropene i forbindelse med stoppet i spillet, sier klubben i en uttalelse på sine hjemmesider.

Samtidig melder de at de tar sterk avstand fra oppførselen:

- Det er på ingen måte noe AIK mener hører hjemme på en fotballbane, spesielt ikke når en spiller ligger nede med en stygg skade og får medisinsk assistanse. Vi vil at alle som støtter klubben viser innsikt og medmenneskelighet når en persons tilstand er uviss.