RUNDER 100 I KVELD: Heidi Løke spiller avskjedskamp for Larvik i kveld. Hun er suveren toppscorer i Champions League med 99 mål. Alt tyder på at hun kan feire nummer 100 i kveld. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
RUNDER 100 I KVELD: Heidi Løke spiller avskjedskamp for Larvik i kveld. Hun er suveren toppscorer i Champions League med 99 mål. Alt tyder på at hun kan feire nummer 100 i kveld. Foto: Arnt E. Folvik, DagbladetVis mer

Borteformen som kan gjøre Larvik historiske

Har vunnet seks av sju borte. - Vi skal angripe dem.

(Dagbladet): Larvik har bare med seg en tomålsledelse til Pamplona og returmøtet med spanske Itxako i kveld. Det gir liten feilmargin om Vestfold-klubben skal ta Norges første Champions League-tittel.

I internasjonal håndball er det gjerne en tommelfingerregel at man vinner hjemme og taper borte - og så handler det om å ha den beste målforskjellen.

Men denne sesongen har Larviks vært like sterke borte som hjemme i Champions League. På sju bortekamper har det blitt seks seire.

Tapte uten nøkkelspillere Det eneste tapet kom borte mot rumenske Valcea i gruppespillet. Men da hadde Larvik allerede vunnet gruppa, og reiste til Romania uten Gro Hammerseng, Cecilie Leganger, Tonje Larsen og Kari Mette Johansen.

I tillegg kom Linn-Kristin Riegelhuth aldri videre fra mellomlanding i Amsterdam, der hun ble frastjålet passet.

Så på tross av en knepen seier i hjemmekampen i Larvik sist helg, er optimismen stor i Larvik-gjengen.

Både fordi de følte de hadde mye å gå på, og fordi det har gått så bra på reisefot hele sesongen.

- Skal angripe dem - Vi har gjort gode bortekamper i Champions League der vi har måttet være i angrepsposisjon. På en måte letter det presset, sier Cecilie Leganger.

SKAL ANGRIPE: Med bare to måls ledelse fra hjemmekampen, må Nora Mørk og Larvik gå offensivt til verks i Pamplona. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
SKAL ANGRIPE: Med bare to måls ledelse fra hjemmekampen, må Nora Mørk og Larvik gå offensivt til verks i Pamplona. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer

- Vi har mye å gå på. Jeg synes vi har vært gode borte i hele Champions League, sier Heidi Løke.

Trener Tor Odvar Moen lover å gå offensivt til verks også i bortematchen i finalen.

- Vi har vært solide borte. Det skal vi nyte godt av. Vi skal angripe dem på bortebane. Jeg tror de føler at de er godt på vei etter bare tomålstap borte. Det skal vi utnytte.

• Larvik spiller den avgjørende kampen mot Itxako klokka 19.15 i kveld.