Bortemarerittet over

Rosenborg sto imot presset i Aten.

ATEN (Dagbladet.no): Olympiakos - Rosenborg 1-3. Trøndernes bortemareritt i Champions League er nå over.

Før dagens kamp hadde ikke Rosenborg vunnet en Champions League-kamp siden hjemmeseieren mot Celtic (2-0) 23. oktober 2001.

På bortebane var den siste trepoengeren mot Borussia Dortmund, 0-3 19. oktober 1999. Det betyr 16 kamper på rad på bortebane uten seier.

Og det skjedde etter en flau Tippeliga-sesong. Og etter et drama i den greske hovedstaden.

- Vi har kapasiteten og vi har spillere med rå ferdigheter, sier trener Per-Mathias Høgmo til TV 3.

Spilte seg inn i kampen

Olympiakos åpnet kampen best. Hjemmelaget hadde ballen nesten hele tida, og de presset Rosenborg bakover på banen. Men de store sjansene uteble. Og typisk nok måtte de ha hjelp av en RBK-spiller for å score.

Predrag Djordjevic slo et frispark inn i feltet, og Alejandro Lago headet ballen i eget mål. Han var helt uplassert, men ikke i balanse.

FEIRET MED CORNERFLAGGET: Per Ciljan Skjelbred scoret det viktige 1-1-målet. Selv sier 18-åringen han var overrasket over tilliten fra start. - Det er spesielt å starte i Champions League. Jeg har jo ikke spilt fotball fra start på lenge, sier han til TV 3. Foto: Scanpix
FEIRET MED CORNERFLAGGET: Per Ciljan Skjelbred scoret det viktige 1-1-målet. Selv sier 18-åringen han var overrasket over tilliten fra start. - Det er spesielt å starte i Champions League. Jeg har jo ikke spilt fotball fra start på lenge, sier han til TV 3. Foto: Scanpix Vis mer

- Målet kunne gjerne vært unngått, men ellers så synes jeg vi spilte bra, sier Bjørn Tore Kvarme til TV-kanalen.

Helt rett, for etter dette kom faktisk Rosenborg mer inn i kampen, og trønderne skapte også sjanser.

Den største hadde Thorstein Helstad, som etter et nydelig medtak kom alene med keeper. Det neste touchet på ballen var derimot ikke like følsomt, og han mistet den.

Vippet inn utlikningen

I det 42. minutt ble det stille på Georgios Karaiskakis.

Øyvind Storflor dro seg flott inn på banen, og spilte en nydelig stikker mot Per Ciljan Skjelbred, som kom i stor fart inn i feltet. Det ser ut som Ieroklis Stoltidis skal få ballen unna, men han misser. Den sjansen takket ikke Skjelbred nei til.

18-åringen vippet ballen elegang over en utrusende Antonios Nikopolidis.

- Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse. I tilegg til alt så scorer jeg et mål, sier Lille-Per som ikke har ry på seg som målscorer.

- Jeg er dårlig foran mål, jeg var heldig med touchen, sier han til TV 3.

Og dette var langt fra ufjortjent. Dagbladet.nos sjansetelling de første 45 minuttene viste at Rosenborg hadde fem sjanser, mens grekerne hadde tre.

Hjemmefansen sendte Olympiakos i garderoben med en rungende pipekonsert.

Kanonredninger

2. omgangen var bare to minutter gammel da Jan Gunnar Solli - med god gresk hjelp - sendte Per-Mathias Høgmos gutter til himmels.

Han prøvde å slå inn i feltet fra høyrekanten, men traff beinet til Dimitrios Mavrogenidis. Ballen gikk i en bue inn i feltet - og over både midtstopper og keeper.

Da skjønte Olympiakos alvoret, og økte tempoet.

De knuste Rosenborgs sjansestatistikk før hvilen, og bare noen fantastiske redninger av Espen Johnsen holdt RBK i ledelsen.

- Jeg bare tenkte neste ball hele tida, sier Johnsen.

- De presset helt sinnsykt på slutten. Det var bare å holde ut.

Det holdt helt inn. Og ikke bare det:

Fire minutter på overtid ble Øyvind Storflor frispilt. Han kom alene med keeper, rundet ham og rullet ballen inn i det tomme målet.

- Vi har sett tendensene, og nå har vi fått uttellingen, sier Høgmo.

MATCHVINNER: Espen Johnsen leverte fantomredninger i Aten.
TRENDEN SNUDD? Per-Mathias Høgmo skryter av spiller med rå kvaliteter.