Bortreist

Vålerenga-trenerne prioriterer ekstrainntekter framfor å planlegge hvordan de skal redde tippeligaplassen denne helga. I dag klokka 16 kommenterer nemlig Vålerenga-trenerne Egil Olsen og Lærs Tjærnås hver sin fotballkamp på NRK og Canal+. I morgen spiller laget en uhyre viktig kamp mot Stabæk.

Og det er heller ikke klubbledelsen helt fornøyd med.

- Det er helt greit at Egil kommenterer for NRK. Det er jeg ikke bekymret for, sier leder i Vålerenga, Jon H. Nordbrekken, til Dagbladet.

- Hva med Lars Tjærnås?

- Han har ikke nevnt jobben i Canal+ for meg. Det er noe jeg ikke er kjent med, men så vidt hørte for noen dager siden fra annet hold.

- Er du kritisk til at han tar på seg dette engasjementet?

- Jeg vil høre med ham hva som er årsaken til at han tok jobben i Canal+. Utover det vil jeg ikke kommentere saken.

- Men Tjærnås har selv sagt at hver kamp denne høsten blir som en cupfinale for å unngå nedrykk. Er det ikke bekymringsfullt at han da er i England dagen før kamp?

- Alt det du sier, sier seg selv. Mer vil jeg ikke si, uttaler Nordbrekken.

Lars Tjærnås skal være fast ekspertkommentator for Canal+ utover høsten. Det betyr at han og Arne Larsen Økland skal veksle på å komme med faglige innspill i Premier League-overføringene. Fram til 31. oktober planlegger kanalen å sende 21 kamper fra England.

- Blir ikke dette vel mye ved siden av å være Vålerenga-trener?

- Nei. Jeg kommer ikke til å miste noen kamper eller treninger. Det er ikke en aktuell problemstilling, sier Tjærnås til Dagbladet.

38-åringen skal helt sikkert kommentere dagens kamp mellom Coventry og Chelsea og Everton og Tottenham om to uker. Da spiller Vålerenga nok en «cupfinale» mot Moss dagen etter.

- Hvor mange ganger skal du til England denne høsten?

- Det vet jeg ikke. Det er ikke satt opp kommentatorer på kampene utover august ennå, sier Tjærnås.

Lars Vidvei i Canal+ opplyser om at Arne Larsen Økland kommer til å kommentere flere kamper enn Tjærnås så lenge Tippeligaen spilles.

Drillo ser ingen konflikter med at han er i Trondheim for NRK i dag. Eller at han fortsatt er engasjert i Forbundet og på Norges Idrettshøyskole.

- Jeg flyr tilbake til Oslo i løpet av kvelden. Og jeg ser ikke noe problem med det jeg gjør ved siden av. Jeg har avtale om å være til stede på tre Vålerenga-treninger i tillegg til kampene og det er jeg, sier Drillo til Dagbladet.