- Bortskjemt

Landslagssjef Leif Boork tror ikke Espen Shampo Knutsen har fortalt hele sannheten om hvorfor han takker nei til landslagsspill og A-VM i ishockey. - Jeg har en følelse av at gutten er bortskjemt, sier Boork til Dagbladet.

Espen Shampo Knutsen har tidligere uttalt at landslagsspill tar for mye tid i forhold til profftilværelsen i Djurgården. Det argumentet holder ikke for Leif Boork.

- Shampo fikk, som alle utenlandsproffene, beskjed om én ukes samling i november og én i februar - pluss VM-oppkjøringen - etter seriespillet i Djurgården. Men det takket han nei til, sier Boork.

Landslagssjefen mener manglende motivasjon er en større årsak enn tid.

- Under oppholdet i Russland i august fikk Shampo mye spilletid, og mitt inntrykk var at han var glad for å være med i miljøet.

- Men han fikk seg nok en skikkelig knekk etter det mislykkede NHL-oppholdet. Jeg tror ikke han makter presset som ville blitt lagt på hans VM-skuldrer.

- Har du grunn til å tro at det er deg Shampo ikke ønsker å spille for?

- Jeg har tenkt i de baner, men finner ingen indikasjoner på at det er tilfelle.

- Synes du Shampo skylder norsk ishockey å stille opp i VM?

- Ja. Som den største stjerna av alle, har han fått tilrettelagt karrieren på egne premisser. Derfor er det synd at han vender Norges landslag ryggen på denne måten, sier Leif Boork.