Bortvist fra trening

30. desember kom Erik Mykland og Frank Strandli aldri på Panathinaikos-treningen. Tre dager seinere kom de en time for seint. Uteblivelsen og forsovelsen ligger nå på presidentens kontor. Der Myggen og Strandli må inn på teppet denne uka.

Avisene i Aten har slått saken stort opp. Det er nemlig oppsiktsvekkende at utenlandsproffene i Hellas ikke følger regler og klokka. At de nasjonale spillerne har et frynsete forhold til pliktoppfyllenhet og presisjon, har man lært seg å leve med. Men når det gjelder den innkjøpte arbeidskraften er man bortskjemt i de store klubbene.

Derfor oppfattes Erik Mykland og Frank Strandlis slappe omgang med treningsdager og klokka som en skandale.

Inn på teppet

- Da de kom på treningen en time for seint lørdag 2. januar ville ikke Panathinaikos-trener Daniel Vassilis ha noe med dem å gjøre, sier journalist Kostas Gontzos i avisa Athlipiki Ecco til Dagbladet.

- Mykland og Strandli ble bare bedt om å kontakte klubbens president. Og der ligger saken nå, mens vi venter på en løsning.

- Erik Mykland og Frank Strandli til president George Vardinojiannis for å forklare seg, sier Gontzos.

Straffes hardt

Verken Myggen eller Frank Strandli har sagt eller vil si noe offentlig om saken. Men ifølge Athlipiki Ecco skal de ha fortalt trener Vassilis at de trodde onsdagen før nyttårsaften var en fridag. Og lørdag skjedde det som kan skje, men som altså ikke tolereres i Panathinaikos.

Erik Mykland og Frank Strandli forsov seg.

- Saken er oppsiktsvekkende fordi vi ikke er vant til slikt når det gjelder utenlandsproffene, sier Kostas Gontzos.

- I gresk fotball har de innkjøpte spillerne alltid gått foran med et godt eksempel.

Disiplinære forseelser får normalt en av to utganger i Panathinaikos:

  • Spillerne får en kraftig bot og trekkes automatisk i lønn.
  • Man forlenger kontrakten med en måned eller to slik at spillerne kan holdes tilbake etter kontraktstidas utløp.

- Slike løsninger er vanlig praksis i gresk fotball, sier Kostas Gontzos. - Sannsynligheten taler for at Mykland og Strandli vil straffes etter samme mønster.

Ligaen streiker

Gresk fotball opplever imidlertid større problemer enn de to nordmennenes mangel på nøyaktig omgang med treningstidene. Akkurat nå er nemlig ligaen i streik.

- Ligaen forlanger mer penger fra staten, sier Kostas Gontzos.

- Kravet har imidlertid så langt falt for døve ører. Og derfor ser det ut til at den planlagte ligastarten 10. januar ikke blir noe av. Mitt tips er at den greske serien tidligst kommer i gang igjen 17. januar.

  • Verken Erik Mykland eller Frank Strandli var tilgjengelig for kommentarer i går.