SKAPER STJERNELAG: Borussia Dortmund er ikke redd for å la unggutter slippe til. Den tyske klubben forsøker å skape sine egne stjerner. Foto: Reuters / Wolfgang Rattay / NTB Scanpix
SKAPER STJERNELAG: Borussia Dortmund er ikke redd for å la unggutter slippe til. Den tyske klubben forsøker å skape sine egne stjerner. Foto: Reuters / Wolfgang Rattay / NTB ScanpixVis mer

Borussia Dortmund - klubben som viser at alder bare er et tall

Det er ganske gøy å være ung spiller i Dortmund akkurat nå, og det er det en god grunn til - for den tyske klubben samler noen av verdens mest talentfulle spillere og gir de muligheten til å skinne. FourFourTwo stikker innom for å finne ut mer om disse nyetablerte ungguttene i BVB. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(FourFourTwo): Det er en tåkete vinterdag i Ruhrområdet i Tyskland, og FourFourTwo ser på en rampete tenåring som løper rundt og bølleringer.

Men dette er ikke hvilken som helst tenåring, for to dager tidligere så vi den samme unggutten blende 81 000 tilskuere i en elektrisk atmosfære i Signal Iduna Park. Han sto bak det avgjørende øyeblikket da Dortmund slo RB Leipzig, med et gnistrende løp før han la innlegget som førte til kampens eneste scoring.

Ousmane Dembele er kanskje verdt flere millioner kroner, med det er ganske tydelig denne mandagen at han er som 19-åringer flest. Når han går gjennom BVB treningsanlegg, klarer ikke franskmannen å la være å banke på en dør før han slentrer videre uten å stoppe opp. Det er en uskyldig spøk som er myntet på Raphael Guerreiro, en av bestevennene hans i klubben.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn