FEMTE STRAKE SEIER: Torgeir Børven og Odd jubler etter 1-0 scoring mellom Odd Grenland og Strømsgodset på Skagerak Arena. 
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
FEMTE STRAKE SEIER: Torgeir Børven og Odd jubler etter 1-0 scoring mellom Odd Grenland og Strømsgodset på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

Børven sikret Odds femte strake seier

- Det er helt nydelig, sier matchvinneren mot Godset.

• Odd - Strømsgodset 1-0

(Dagbladet): Torgeir Børven scoret kampens eneste mål da Odd vant 1-0 mot Strømsgodset. Dette er lagets femte strake seier i serien.

Før oppgjøret på Skagerak Arena sto Odd med 35 poeng på en 8. plass, mens Strømsgodset lå to plasser over på 6. plass med 37 poeng.

Hjemmeseieren i Skien betyr at Odd passerer Godset på tabellen.

- Det er helt nydelig å score i en sliteseier. Vi går ut i 2. omgang med en helt annen innstilling og vinner krigen. Stemningen er god etter fem strake seiere, sier Torgeir Børven til TV 2.

Strømsgodset-trener Ronny Deila deppet etter tapet.

- Jeg blir lei meg. Det er vondt å tape slike kamper. Vi er ikke gode nok til å få ballen i mål, og slipper til for enkelt bakover. Gutta leverte bra, men det holdt ikke, sier Godset-trener Ronny Deila.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke fornøyd med banespillet, til tross for seier.

- Jeg er skuffet over 2. omgangen, og skuffet over at vi ikke gjør det bedre. Det er forsvarsspillet som gjør at vi vinner. Også har vi Børven, som scorer når han får sjansen. Det er sterkt å vinne da vi ikke preserer bedre, sier Dag-Eilev Fagermo.

Sjansefattig omgang Det var en jevn åpning i Skien, og ingen av lagene klarte å skape det helt store i 1. omgang.

Håvard Storbæk var nær å sende Odd i ledelsen med et frispark fem minutter før sidebytte. Han svingte inn et frispark fra 35 meter.

Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

Ingen Odd-spillere var borti ballen, men Godset-kaptein Glen Andersen holdt på å rote ballen i eget nett. Kun en våken keeperdebutant i Lars Cramer hindret at hjemmelaget tok ledelsen.

Dermed var det målløst til pause.

Børven scoret Strømsgodsets Anders Konradsen fikk den første store sjansen etter hvilen. Konradsen kastet seg fram etter et innlegg fra venstresiden, og han sendte ballen i tverrliggeren.

Etter 69 minutter var det Odd som skulle finne veien til nettmaskene.

Jone Samuelsen stjal ballen på midtbanen, og løp oppover venstresiden, før han la inn på bakre stolpe til Torgeir Børven.

Spissen gjorde ingen feil og fikk en enkel oppgave med å sette inn 1-0.

Flere store sjanser ble det ikke på Skagerak Arena og Odd fortsetter den gode høstformen.

På overtid fikk bortelagets Anders Konradsen rødt kort etter en sen takling.