HET FORAN MÅL: Torgeir Børven ble matchvinner da Vålerenga slo Sogndal på Ullevaal mandag. Børven har scoret fra første treningskamp i vinter, og gir mye av æren til Kjetil Rekdal. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
HET FORAN MÅL: Torgeir Børven ble matchvinner da Vålerenga slo Sogndal på Ullevaal mandag. Børven har scoret fra første treningskamp i vinter, og gir mye av æren til Kjetil Rekdal. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Børven takker Rekdal for å ha gitt ham en ny vår

- Martin Andresen brukte meg feil, sier spissen.

Følg Odd Grenland - Vålerenga i vårt Fotballstudio fra 19.00!

(Dagbladet): Torgeir Børven har vært strålende som spiss i Vålerenga siden Kjetil Rekdal tok over som trener etter Martin Andresen i vinter.

21-åringen scoret ni mål på like mange treningskamper, og har så langt scoret i begge seriekampene.

Det er i sterk kontrast til da Børven kom til Vålerenga fra Odd Grenland i fjor sommer.

Han hadde scoret åtte seriemål på 19 kamper i Odd, men i Vålerenga ble det bare to scoringer på ti kamper. Det virket heller ikke som om Børven hadde funnet rollen sin i laget.

Ingen playmaker Spissen sier selv at framgangen er langt fra tilfeldig.

- Jeg har fått en ny rolle i laget. Jeg spiller spiss nå, og ikke hengende. Det er en stor forskjell, jeg føler meg mye mer komfortabel i alt jeg gjør som spiss. Systemet passer meg litt mer. Det er mer fokus på innlegg, og ikke bare på gjennombrudd. Så det har vært bra for min del at Kjetil har kommet, sier han til Dagbladet etter gårsdagens trening i Valhall.

Børven svarer bekreftende på om han ble brukt feil under tidligere trener Martin Andresen.

- Jeg ser på meg selv som en spiss. Jeg skulle være et bindeledd, og det førte til at jeg ikke kom til muligheter. Jeg ble en del feilvendt, og ser ikke på meg selv som en playmakertype.

Nødvendig trenerbytte Vålerenga endte på en meget skuffende åttendeplass i fjor, og hadde en elendig høstsesong. Det var spekulasjoner hele høsten om Martin Andresens framtid, og etter sesongen forlot han klubben.

- Alle fikk en ny start da Kjetil kom. Det var blanke ark, og det tror jeg var bra for laget.

- Trenerbyttet var nødvendig?

- Ja, jeg føler litt det. Det virket som om alle var litt lei. Martin var kanskje litt lei selv. Det var mye mediestyr, så det var godt å starte på nytt.

- Hvordan var ditt forhold til Martin?

- Jeg hadde et godt forhold til ham. Det var ingen problemer. Han ville bruke meg som en tier, og jeg vil spille som nier. Sånn er det, og det var han som var sjefen, og jeg gjorde som han sa, sier Børven.

Da Rekdal var Aalesund-trener i fjor, prøvde han å hente Børven fra Odd. Klubbene var enige om en overgang, men 21-åringen ville ikke til Aafk. Nå er de sammen i Vålerenga, og Børven er meget fornøyd med sin nye trener.

- Han er tøff, men fair. Han tåler å bli snakket tilbake til så lenge det er fair, så det er et sunt forhold. Man skal tørre å gi beskjed.

Spiller i Skien i dag Rekdal er imponert over sin unge spiss, men mener at han fortsatt har mye å gå på.

- Han er en målscorer, men han må bli god til mer enn bare å score mål.

- Hvor har han mest å hente?

- Det er spillet. Det å fange ballen, spille pasninger, lese hva som foregår, bli sterkere i adferden på banen. Han kommer til å bøtte inn med mål hvis han får sjanser, det har han bevist. Det handler om å gjøre ham mer komplett.

Fredag står Børvens tidligere klubb Odd Grenland på motsatt halvdel. Det blir en spesiell opplevelse.

- Jeg gleder meg, og har veldig, veldig mange gode minner derfra. Det blir godt å komme tilbake, og få hilst på gamle lagkamerater og supportere, sier han.

- Kommer du til å feire hvis du scorer?

- Det blir vel en liten spontanfeiring når ballen går i mål, men ikke feiring som jeg gjorde mot Sogndal, sier den unge spissen.