Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Børven ville spille for Brann som guttunge

17-åring debuterte for Odd med supervolley.

DRØMMETREFF: Torgeir Børven (t.h) scoret sitt første seriemål for Odd på hel volley. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
DRØMMETREFF: Torgeir Børven (t.h) scoret sitt første seriemål for Odd på hel volley. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

||| • Fagermo hyller Huseklepp: - Tippeligaens klart beste spiss

BERGEN (Dagbladet.no): Brann - Odd Grenland 4-2.

Til tross for at Erik Huseklepp stjal de fleste overskriftene med sitt hattrick noterte de fleste seg et nytt navn som kan komme til å stjele overskrifter i årene som kommer, Torgeir Børven.

17-åringen fikk en plass i troppen etter at Peter Kovacs måtte sone karantene og han lot ikke sjansen gå fra seg i sin tippeligadebut.

Etter 62 minutter ble han kastet innpå av Dag-Eiliev Fagermo og et kvarter senere stod han for kampens enkeltmanns- prestasjon.

Bentley kjørte karusell med Hassan El Fakiri før han slo inn til Børven, som allerede hadde ladet skuddfoten. Ungutten smalt til på hel volley og ballen suste inn bak en sjanseløs Kenneth Udjus.

Et fantastisk mål av debutanten som skapte nytt liv i kampen.

Bare minutter senere stod Børven for nok en meget god prestasjon da han la perfekt inn til Odds andre stjerneskudd, Fredrik Gulsvik.

Tungskytteren smalt inn Odds andre volleymål og til tross for tap var det nok mange av Oddrane som var fornøyde etter kampen. Fortsetter unguttene å levere som dette kan det bli mye moro for skienspublikummet i fremtiden.

- Ville spille for Brann som liten

For tre år siden var det lite som tydet på at Torgeir Børven skulle score sitt første mål i tippeligaen mot nettopp Brann. Ungutten bodde da i Øystese, en drøy time fra Bergen.

Da han var 15 år og opptatt med 5. divisjonsspill for det lokale laget fikk moren tak i en brosjyre om Toppidrettsgymnaset i Telemark, hvor rektoren tilfeldigvis var fra nettopp Øystese.

Dermed bar det østover og siden har ikke tenåringen sett seg tilbake.

Børven har bøttet inn mål for Odds andrelag, 34 hittil i sesongen. Han var derfor svært oppspilt for å få sjansen mot islandske tippeligastoppere.

- Det var utrolig gøy å score mot Brann her på stadion. Jeg hadde et mål om å spille for Brann som liten så det var jo ekstra spesielt å score mitt første tippeligamål her. Jeg vil nok si at det var det perfekt stedet å debutere, sier han til Dagbladet.

Til tross for sitt åpenbare talent var Børven aldri aktuell for spill i Branns yngre avdelinger. Han er derfor glad for at han satset på en karriere i Telemark.

- Nei, jeg ble ikke engang tatt inn på kretslaget her. Jeg har nok blitt mer robust de siste årene, tatt noen nye steg siden jeg dro til Odd. Nå må jeg bare satse videre og jobbe hardt. Mye av grunnen til at jeg fikk sjansen i dag var at Kovacs var suspendert så jeg forventer ikke å spille når han er tilbake. Men jeg håper ikke dette var mitt siste mål for Odd, sier 17-åringen.

Får skryt av kapteinen
Odds kaptein, Morten Fevang, er full av lovord om den talentfulle 17-åringen.

- Jeg er ikke overrasket over at han setter preg på kampen etter han kom inn i dag, Han har scoret utrolig mye mål for B-laget og er en «coming-man». Børven har en vanvittig god ro og er ikke stresset selv om det er 14 000 tilskuere på tribunen. Det viser bare at det ikke er farlig å sette på ungutter, spesielt ikke med den roen han har, sier kapteinen.

PS: Torgeir Børvens mål mot Brann var i hans første tippeligakamp for Odd. Han fikk sin debut for A-laget i cupkampen mot Vestfossen tidligere i år, en kamp han også scoret i.


HJEM TIL VESTLANDET: Torgeir Børven er fra Øystese, men havnet i Odd på grunn av skolegang. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
HJEM TIL VESTLANDET: Torgeir Børven er fra Øystese, men havnet i Odd på grunn av skolegang. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media