Børvens drømmescoring sørget for uavgjort i rivalkampen

- Det er ikke ofte jeg får til slike ting.

• Vålerenga - Lillestrøm 1-1 (1-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): På de fem siste møtene mellom rivalene i Tippeligaen har bortelaget reist hjem med minst ett poeng. Vi må tilbake til oktober 2010 for å finne sist laget som hadde hjemmekamp tok tre poeng (Vålerenga vant 2-1). Det var derfor ikke overraskende at Lillestrøm fikk med seg poeng i kveld.

Lillestrøm var ute etter å revansjere hjemmetapet fra da lagene møttes i juni, og fikk den perfekte starten etter 12 minutter da Anders Østli raget høyest på en dødball. Men i motsetning til på Åråsen klarte ikke bortelaget å holde nullen. Det sørget Torgeir Børven for med en drømmescoring.

Børven fikk ballen av Daniel Fredheim Holm med målscorer Østli ryggen. Han vippet den så elegant rundt sin oppasser før han løp rundt på motsatt side. Alene med Kenneth Udjus var han sikker, og plasserte ballen ned i høyre hjørne. Herlig scoring, hans sjette for sesongen.

Alt klaffet - Når jeg ser at Daniel får ballen i mellrom, så starter jeg i bakrommet. Når jeg ser at Østli støter så stikker jeg lang en lang tå for å pirke den forbi han. Prøver et raskt skudd for å sette keeperen ut av spill, og det funket denne gangen her, sier Børven til Dagbladet, samtidig som han hevder det var med vilje.

- Det er ikke ofte jeg får slike ting til, men det klaffet bra i dag, sier Børven, som syns det var ekstra deilig å score på den måten.

I løpet av noen hektiske minutter for VIF i den andre omgangen måtte først Vålerenga-keeper Kongshavn ta fram det aller ypperste forå hindre en Vaagan Moen scoring, før de blåkledde reddet på streken på den påfølgende corneren.

Morten Berre kunne blitt den store helten kvarteret før slutt, men i stedet for å treffe under stengene smalt ballen i tverrliggeren bak Udjus i LSK-målet.

God LSK-start Etter en rolig innledning på kampen yppet Lillestrøm seg etter ti minutter. Først testet Bjørn Helge Riise ut Gudmund Kongshavn med et skudd fra distanse, før bortelaget fikk frispark på høyrekanten.

Frisparket ble perfekt slått inn i boksen, og ballen landet på pannebrasken til Anders Østli som forlenget den i nettmaskene på vakkert vis. Det var midtstopperens første scoring siden oktober i fjor.

Vålerenga forsøkte å svare, og både Diego Calvo og Torgeir Børven kom til brukbare muligheter uten å treffe mellom stengene, før sistnevnte vartet opp med en skikkelig lekker detalj.

SLO TILBAKE: Vålerenga-spillerne jubler etter Torgeir Børvens nydelige utlikning like før pause.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SLO TILBAKE: Vålerenga-spillerne jubler etter Torgeir Børvens nydelige utlikning like før pause. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Det ble kampens siste scoring på Ullevaal, som hadde snaut 12 000 tilskuere på plass i kveld. Kjetil Rekdal mente at uavgjort var rettferdig, men at han likevel ikke var helt fornøyd.

- Håper jo alltid du skal vinne. Vi har en dårlig start på kampen. Det er lenge siden vi og Lillestrøm har tapt. Det er starten på sesongen som har gjort at vi er så langt nede på tabellen som vi er, sier Rekdal.

- Fire poeng mot Lillestrøm i år, det kan vi være fornøyd med, sier Rekdal.

Kongshavn var flere ganger i det umulige hjørnet i dag, og ble fortjent kåret til banens beste på stadion.

HERLIG VENDING: Torgeir Børven vartet opp med en nydelig scoring. En liggende Østli må konstantere at ballen går i mål.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HERLIG VENDING: Torgeir Børven vartet opp med en nydelig scoring. En liggende Østli må konstantere at ballen går i mål. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer