Bøs stikk til Fourcade: - Hvis han ikke takler det, har han et problem

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen er usikre på betydningen av Martin Fourcades sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De er født i 1988, konkurrerte side om side i junior-VM, tok sine første verdenscupseire i 2010, har vunnet verdenscupen sammenlagt, åtte mesterskapsgull og har begge en bror som også kjemper i verdenstoppen i samme idrett.

Tarjei Bø og Martin Fourcade har oppsiktsvekkende mange likheter og har fulgt hverandre tett i omtrent hele deres karrierer. I dag møtes de trolig til en ny duell på ankeretappen på mixedstafetten i VM i Holmenkollen.

Enormt mye står på spill. Det er VM på hjemmebane - egentlig for begge. Mens Fourcade bosatte seg i Holmenkollen i sommer, har Bø bodd der i flere år. I dag jakter begge en drømmestart på mesterskapet som betyr mer enn noe annet.

Bø vant verdenscupen sammenlagt i 2010/11 i duell mot Fourcade, men etter dette har franskmannen vært best. Fourcade har hele 44 verdenscupseire, mens Bø står åtte triumfer.

I mesterskap er tendensen en noe annen. Der har begge åtte gull. Der er de like gode, hvis vi inkluderer stafettgullene hvor Bø ofte har profitert på å være en del av et bedre lag enn det franske.

Legger press på Fourcade En del av forklaringen på den individuelle forskjellen siden 2011, er Bøs sykdomsplager med blant annet TWAR og rhinovirus, som har ødelagt mye for stryningen. I år har imidlertid storebror Bø holdt seg frisk, mens Fourcade ble syk og var utslått med feber rett før VM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer