Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Bøs VM-grep: - Det kan jeg takke meg selv for

Fra utslitt etter sprinten til ny sølvmedalje i går.

OPPLAGT:  Johannes Thingnes Bø  forteller at ekstra søvn hjalp ham til å slå tilbake med ny sølvmedalje etter den utmattende sprinten lørdag. Her med skiskytter Gabriela Koukalova.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OPPLAGT:  Johannes Thingnes Bø forteller at ekstra søvn hjalp ham til å slå tilbake med ny sølvmedalje etter den utmattende sprinten lørdag. Her med skiskytter Gabriela Koukalova.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø (23) tok en ny sølvmedalje i VM på jaktstarten i går. Dermed står han med sølv i både sprint og jaktstart.

Bø var helt utslitt etter sprinten lørdag, men hadde samlet nok krefter til å kjempe om medalje til jaktstarten ett døgn seinere.

Hemmeligheten: Søvn både før og etter lunsj.

- Jeg var fryktelig sliten etter sprinten. Jeg spiste og drakk mye, og sov litt både før og etter lunsj. Hvert minutt før jaktstarten ble brukt for å bli klar til løpet. Det kan jeg takke meg selv for, for ellers hadde jeg ikke vært i samme form på sisterunden, sier Bø til Dagbladet.

Bø sikret nemlig sølvet på sisterunden i går, etter å ha gått ut likt med Ole Einar Bjørndalen. 43-åringen tok bronsen.

Johaug mister sponsor

I dag ble det kjent at langrennsløper Therese Johaug mister sin sponsorkontrakt med Fischer etter den positive dopingprøven i fjor - og den nylige dommen på 13 måneders utestengelse. Johannes Thingnes Bø representerer også Fischer.

- Det står i min kontrakt med Fischer at dersom jeg blir tatt i doping mister jeg avtalen. Utover det har jeg ikke så mye å si. Kontrakter må man forholde seg til. Fischer kjemper for en ren idrett og vil beholde sitt rykte, sier Thingnes Bø.

Fischer har avbrutt sponsorkontrakten med Johaug, men åpner for å fortsette etter at dopingdommen er sonet.

- Jeg tror Johaug fortsetter på Fischer ut karrieren, sier Thingnes Bø.

Også Fischer forteller:

- Hva som skjer videre må vi ta internt. Vi vil ikke snakke om framtida, sier Tanja Winterhalder, markeds- og presseansvarlig i Fischer.

Hun ville heller ikke utelukke at Johaug kan miste hele skiparken sin.

Mer jakt

På jaktstarten i går var det aldri noen tvil. Martin Fourcade tok et suverent gull. Johannes Thingnes Bø slo Ole Einar Bjørndalen i sporet på sisterunden og tok sølv.

- Jeg så meg bak og skjønte at begge skulle ta medalje. Det er kjempeartig, sier Thingnes Bø.

Neste øvelse for herrene er normaldistansen torsdag.

- Der har vi alle muligheter, sier lillebror Bø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling