OPPLAGT:  Johannes Thingnes Bø  forteller at ekstra søvn hjalp ham til å slå tilbake med ny sølvmedalje etter den utmattende sprinten lørdag. Her med skiskytter Gabriela Koukalova.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OPPLAGT:  Johannes Thingnes Bø forteller at ekstra søvn hjalp ham til å slå tilbake med ny sølvmedalje etter den utmattende sprinten lørdag. Her med skiskytter Gabriela Koukalova.  Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

VM i skiskyting:

Bøs VM-grep: - Det kan jeg takke meg selv for

Fra utslitt etter sprinten til ny sølvmedalje i går.

HOCHFILZEN (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø (23) tok en ny sølvmedalje i VM på jaktstarten i går. Dermed står han med sølv i både sprint og jaktstart.

Bø var helt utslitt etter sprinten lørdag, men hadde samlet nok krefter til å kjempe om medalje til jaktstarten ett døgn seinere.

Hemmeligheten: Søvn både før og etter lunsj.

- Jeg var fryktelig sliten etter sprinten. Jeg spiste og drakk mye, og sov litt både før og etter lunsj. Hvert minutt før jaktstarten ble brukt for å bli klar til løpet. Det kan jeg takke meg selv for, for ellers hadde jeg ikke vært i samme form på sisterunden, sier Bø til Dagbladet.

Bø sikret nemlig sølvet på sisterunden i går, etter å ha gått ut likt med Ole Einar Bjørndalen. 43-åringen tok bronsen.

Johaug mister sponsor

I dag ble det kjent at langrennsløper Therese Johaug mister sin sponsorkontrakt med Fischer etter den positive dopingprøven i fjor - og den nylige dommen på 13 måneders utestengelse. Johannes Thingnes Bø representerer også Fischer.

- Det står i min kontrakt med Fischer at dersom jeg blir tatt i doping mister jeg avtalen. Utover det har jeg ikke så mye å si. Kontrakter må man forholde seg til. Fischer kjemper for en ren idrett og vil beholde sitt rykte, sier Thingnes Bø.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fischer har avbrutt sponsorkontrakten med Johaug, men åpner for å fortsette etter at dopingdommen er sonet.

- Jeg tror Johaug fortsetter på Fischer ut karrieren, sier Thingnes Bø.

Også Fischer forteller:

- Hva som skjer videre må vi ta internt. Vi vil ikke snakke om framtida, sier Tanja Winterhalder, markeds- og presseansvarlig i Fischer.

Hun ville heller ikke utelukke at Johaug kan miste hele skiparken sin.

Mer jakt

På jaktstarten i går var det aldri noen tvil. Martin Fourcade tok et suverent gull. Johannes Thingnes Bø slo Ole Einar Bjørndalen i sporet på sisterunden og tok sølv.

- Jeg så meg bak og skjønte at begge skulle ta medalje. Det er kjempeartig, sier Thingnes Bø.

Neste øvelse for herrene er normaldistansen torsdag.

- Der har vi alle muligheter, sier lillebror Bø.