Bøs WADA-misnøye:
- De er litt feige

Tarjei Bø savner mer informasjon fra WADA i Russland-saken. Skiskytteren mener at antidopingbyrået er mer opptatt av å ivareta egne interesser enn utøverne.

IKKE KJEMPEFORNØYD: Tarjei Bø synes WADA virker mer opptatt av å ivareta egne interesser enn utøverne. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IKKE KJEMPEFORNØYD: Tarjei Bø synes WADA virker mer opptatt av å ivareta egne interesser enn utøverne. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bøs uttalelser kommer etter at det tidligere i uken ble kjent at Verdens antidopingbyrå (WADA) velger å beholde Russland som medlemsnasjon og ikke ilegger russerne sanksjoner nå. Det skjer til tross for at russerne brøt fristen for å gi WADAs eksperter full tilgang til det mye omtalte antidopinglaboratoriet i Moskva innen årsskiftet.

I stedet endte det med at WADAs eksperter fikk hentet ut dataene i forrige uke, etter at russiske antidopingmyndigheter ble satt under kraftig press.

Glemmer ikke

Bø synes det er bra at Russland nå har måttet gi WADA tilgang til dopingprøver og data, men han skulle ønske at Verdens antidopingbyrå var mer åpen om hva som faktisk foregår.

- Jeg får håpe at Russland har åpnet opp litt og vil åpne opp mer, slik at de faktisk må strekke seg litt for å være godkjent av WADA. Jeg synes prosessen er for lite gjennomsiktig. Jeg skulle ønske det var mer tydelig hva som faktisk skjer på bakrommet og hva de snakker om seg imellom, sier Bø til NTB og utdyper:

- Vi ser jo bare det som står på trykk. Og det er ikke alltid så lett for oss å forholde oss til en overskrift i Dagbladet eller VG. Hva skjer egentlig mellom WADA og Russland? Det må ligge litt forhandlinger bak det. Jeg synes vel kanskje at WADA er litt feige. Jeg føler at de prøver å trenere det (Russland-saken) litt, til det synker nedover på prioriteringslista på nyhetsdesken. Men vi utøverne glemmer ikke. Jeg synes vi alle skal sørge for at saken ligger på topp helt til de har ryddet opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer